И Министерство на отбраната отхвърля възможност за теч на чувствителна

...
И Министерство на отбраната отхвърля възможност за теч на чувствителна
Коментари Харесай

МО: Няма теч на секретни данни, но все пак ще се провери

И Министерство на защитата отхвърля опция за теч на сензитивна информация, все пак обаче способените органи правят нужната инспекция.

Това се показва в позиция, публикувана от пресцентъра на МО малко след поста на военния министър Драгомир Заков във Facebook.
 Заков: Формално участие в Европейски Съюз и НАТО не подсигурява сигурността на България
Заков: Формално участие в Европейски Съюз и НАТО не подсигурява сигурността на България

България била благонадежден съдружник в НАТО и който твърди противоположното, казвал лъжи

Позицията на Министерство на защитата е по отношение на изявления, тръгнали от БНР, които се базират на нидерланския уебсайт " Нов вестник Ротердам ", който в репортаж за задачата на изтребителите в България цитира изявление на командира на Военновъздушните сили на Нидерландия ген.-лейт. Денис Лаут. Според него още при започване на задачата нидерландските водачи е трябвало да предадат персоналните си телефони, " с цел да предотвратят приключването на персонална информация и изнудване ". А за предаването на информация за изтребителите е било препоръчано възнаграждение, показва изданието, без да прецизира повече детайлности.

Министерството на защитата декларира, че страната ни е благонадежден съдружник в НАТО. " Ние не можем да допуснем да бъде хвърляна сянка на подозрение върху нашата дарба да поддържаме доверени съюзнически връзки. При нито една съюзническа задача в България не е имало сигнал за сходни нарушавания. "

България може да подсигурява своята сигурност единствено в границите на НАТО. Благодарни сме на всички наши съдружници, които оказват поддръжка в гарантирането на сигурността на страната и на българските жители.

В поста си Драгомир Заков е още по-енигматичен и на процедура не изяснява какво го е подтикнало да го напише.

От две фрази може да се допусна, че или постът му е за информацията от нидерланския уебсайт, или е поради появилите се изказвания от някогашни военни министри, с които те позволяват, че Съединени американски щати може да забавят доставката на F-16 за България не поради логистични проблеми около коронавирус пандемията, а поради това че имат терзания от издаване на военни секрети. Това във връзка придобилата гласност информация от през вчерашния ден, в която някогашни военни министри изричат такива подозрения. Интересното е, че обявата се появи в EURACTIV Bulgaria през вчерашния ден, само че в действителност отразява неофициален диалог провел се седмица по-рано в Централния боен клуб в София рамките на взаимната полемика с евродепутата Радан Кънев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР