И Ленин, и Хитлер са унищожители, изтъква ученият. Действията и

...
И Ленин, и Хитлер са унищожители, изтъква ученият. Действията и
Коментари Харесай

Ленин, а не Сталин е еквивалентът на Хитлер. Играли ли са шах двамата?

И Ленин, и Хитлер са унищожители, акцентира ученият. Действията и на двамата били тъкмо избрани - остарелият свят умира, а те го доубиват. И двамата водачи били истерици, което личало от крясъците им пред тълпите. Те индуцирали измежду хората психопатично положение.

Двамата ненавиждали освен народите си, само че и самите себе си. Хитлер избивал другите нации в името на немския. Ленин пък унищожавал съветския народ в името на другите. Докато приказвал за богатството на работническата класа, Владимир Илич ненавиждал квалифицираните и надарени служащи. Истински пролетарии за него били само лумпените.

Ислямският фундаментализъм е днешният ленинизъм, твърди още Буровски. Пример за това била " Зелената книга " на Муамар Кадафи. Според учения и Ленин, и Хитлер биха се задавили от екстаз, в случай че я прочетат.

За съветските младежи от 18 до 30 година бащата на Октомврийската гражданска война е незнайна фигура. Това сочи проучване на фонд " Обществено мнение " в Русия. Над 80 на 100 от младежите в страната в никакъв случай не са отваряли трудовете на Владимир Илич.

Ето и една забавна преживелица за двамата диктатори. Имали ли е среща по шах сред Ленин и Хитлер? Много историци считат, че такава е имало. Това се случва през 1909 година Дори има гравюра на тази тематика на художничката Ема Левенштам, която е от еврейски генезис. Картината била изложена на аукцион през 2009 г, като началната цена била 40 000 английски лири.

шахматната дъска от този мач също била оповестена на търг, само че нямало искащи и за нея. Никой не знае каква е ориста на тази картина.

.

Левенщам идва във Вена в края на 19 век и напуща града не задълго преди началото на Втората международна война. Тя умира в Прага през 1941 година Обичала да рисува известни персони. Има портрети на Лев Толстой, Сократ, Бетховен и други Всъщност по това време /1909 г/ Ленин не е водач на революцията, а Хитлер изобщо не се занимавал с политическа активност. Твърди се, че двамата са играли въпросната партия шах в дома на художничката. Когато тя напуща дома си във Виена, остава всичко на икономката Феликс Ендхофер. Нейният правнук открива тази картина и я дава на аукцион.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР