„И Кирил Петков, и Борисов през последния трети мандат са

...
„И Кирил Петков, и Борисов през последния трети мандат са
Коментари Харесай

Цветанов: И Кирил Петков, и Бойко Борисов запазват нашата зависимост от Русия

„ И Кирил Петков, и Борисов през последния трети мандат са хората, които в действителност резервират нашата (енергийна) взаимозависимост от Русия. Ние виждаме това и по позицията на страната ни към Украйна. Ние не участваме интензивно в този развой. Знаем, че когато войната завърши ще има доста огромни геополитически решения, само че ние не сме дейни участници в този развой “, съобщи някогашният втори в ГЕРБ и сегашен ръководител на „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов, представен от bTV.

Цветанов още веднъж съобщи, че в „ Булгартрансгаз “ има корупция във връзка със градежа на „ Турски поток “, само че „ аз желая обаче да бъдем доста дейни като гражданско общество и да попитам министър-председателят Кирил Петков за контракта с фонда „ Джемкорп “, който той подписа за инвестиция за 1 милиард $ и знам, че зад него стоят съветски капитали. Страната ни още веднъж е подвластна от Русия “.

„ Не споделяме с Борисов. Всеки си върви по неговия път и в общи линии разликите, които сме имали в геополитически проект за Русия и Европа и всичко това, което се случваше в ГЕРБ през последните години “, сподели Цветанов, който е безапелационен, че не се обаждал на водача на ГЕРБ след неговия арест.

Според Цветанов не може да се приказва за „ несъразмерна мощ ", употребена по време на ареста на Борисов, само че нищо не е налагало тази „ необходимост ", поради че е по обвинявания за рекет от 2019 година, а и публичността му не подхожда на събраните доказателства.

Този арест е „ неточност и на Министерство на вътрешните работи, и на прокуратурата, в цялостната идея, водещо е Министерството на вътрешните работи и тъкмо по тази причина считам, че там е грешката, тъй като когато се върви към подобен арест, би трябвало да има безспорни доказателства “, сподели Цветанов.

„ Видя се решението и позицията на прокуратурата, което демонстрира, че през днешния ден в България единственото водещо в политическия живот на страната е омразата. С омразата и това, което постоянно остава като чувство за някакъв реваншизъм, който се търси, считам, че не е вярно, тъй като несъмнено, че би трябвало да има проверка на ръководството на Борисов, изключително държавното управление „ Борисов 3 “, само че не се прави по този метод, а се прави със съответните доказателства, които могат да дадат опция за решение на съда, което да бъде в поддръжка на тези първични данни за едно бъдещо следствие “, сподели някогашният втори в ГЕРБ.

Според него дейностите на Министерство на вътрешните работи при ареста на Борисов в този момент и на вътрешното ведомство при арестувания под неговото управление са несравними, само че въпреки това съобщи, че е " правил неточности за прочувствените си изявления след срещи с жертви на престъпността ".

Цветанов е безапелационен, че „ в никакъв случай и по никакъв мотив не съм имал задача да навестявам офиса на Божков, само че не съм имал и необходимостта” и изрази учудването си, че през всичките години пиара на ГЕРБ е правила ежемесечни срещи в кабинета на Божков.

Според него „ Борисов и Божков имаха някаква връзка " и той ги е виждал както в Министерски съвет, по този начин и в резиденция в Бояна.

Що се отнася до " Апартаментгейт ", Цветанов още веднъж съобщи, че там всичко е било законно, само че точно поради съмненията за корупция, той е направил това, което другите забъркани в този случай не са посмели - подал е оставка и е напуснал ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР