И Кирил Петков, и Асен Василев получиха огромен шанс. Млади

...
И Кирил Петков, и Асен Василев получиха огромен шанс. Млади
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев има само една вина - че им даде този шанс. Много бързо те се обърнаха срещу него, вместо да потърсят съюз

И Кирил Петков, и Асен Василев получиха голям късмет. Млади хора с искания за съществено обучение, свежи хрумвания и нов взор. Всичко това е чудесна причина за доста сериозен триумф.

Президентът Румен Радев има единствено една " виновност " - че им даде този късмет. Много бързо те се обърнаха против него, вместо да потърсят съюз. И в този момент внезапно разочарованието у нас, българските жители, е това, че те разочароваха младите и образованите.

В предизборна обстановка Кирил Петков си търси причини за какво е паднало държавното управление му. Този тийнейджърски метод е непростим. Хубаво е малко да си посипят главите с пепел.

Това съобщи в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Разочарованието от държавното управление, от обединението, която беше основана, стигна една точка на самообладание както измежду обществото, по този начин и в болшинството в Народното събрание и се получи по този начин, че падна първото държавно управление от власт с избор на съмнение откакто една от партиите в обединението отхвърли да бъде част от болшинството и обикновено се стигна до предварителни избори, уточни вицепрезидентът Илияна Йотова.

" За първи път в най-новата история на България , а и преди този момент имаше толкоз комплицирана коалиция от четири партии, които в действителност са доста разнообразни. И това, което оферират на обществото като политики, и като убеждения, даже и като идеология, въпреки че забравихме през последните десетилетия тази дума, тази трудност на обединението в едно спешно време явно предизвикваше и тези подозрения и за жалост, те се оправдаха ", уточни Йотова.

Лично тя е считала, че тази коалиция ще се задържи, тъй като споразуменията бяха подписани с " Продължаваме Промяната ", имаше изрично подписани условия, решения, които трябваше да бъдат взети, промени, които трябваше да бъдат направени.

" Сякаш в самото начало имаше доста съществено единодушие за това, какво би трябвало да извърши тази коалиция. Идването на Политическа партия на власт беше с доста съществени упования от хората. След 12 години ръководство на ГЕРБ, мнозина от нас повярвахме, че е допустима тази смяна . И натоварени с доста упования, разочарованието беше доста бързо и от огромната обич, се получиха огромните запаси в хората, в това число и в мен ", добави вицепрезидентът.

Във връзка с разочарованията, Йотова разясни, че бързината, с която са се пробвали да вършат промени - в Конституцията, в правосъдната власт, за справяне с рецесиите, които следваха една след друга в България и сякаш за тези 7 месеца този ритъм не се оправда.

" Още в първите месеци държавното управление като че ли потегли в една друга посока да предрешава нещата, да няма задоволително социална полемика, да няма вземане предвид с желанията на хората, получи се и доста бързо спор сред институциите и всичко това естествено докара до тези запаси ", сподели още Илияна Йотова.

Не знам дали незабавно се стартира с рецензии от президента към " Продължаваме промяната ", само че в предизборна обстановка Кирил Петков си търси причини за какво е паднало държавното управление.

Кирил Петков е заречен пред европейските сътрудници на България гладко стартиране на Република Северна Македония в Европейски Съюз. Разкритието, за което Петков отхвърляше до последно, направи вицепрезидентът Илияна Йотова пред Българска национална телевизия.

„ Една позиция, която ни беше извънредно значима, тъй като ние нямахме на своя страна европейските си сътрудници.
Имахме една огромна доза недоумение, имахме доста пропуснати месеци, с цел да разбираем българската позиция и в този първи миг освен, че не ги е подлагал на критика, президентът подаде ръка на новото държавно управление. Президентът направи Консултативен съвет, с цел да се удостовери позицията ни за присъединението на РСМ към Европейския съюз, с цел да може Кирил Петков да отиде в Северна Македония с твърда позиция – това не е ли помощ?!

Още тогава той (Петков) беше заречен на нашите европейски сътрудници бърза и безпрепятствена позиция на България за приемането на нашата западна съседка, макар националния интерес на страната и напълно отговорно мога да го заявя “ , разкри Йотова.

По думите и решението на Народното събрание за присъединението на Република Северна Македония към Европейския съюз е триумф за България.

Политичеката рецесия е най-нормална политическа рецесия. Конституцията планува длъжностен кабинет, който да върне стабилността на страната в това безвремие сред два избора. В момента се случи доста тежък интервал и в случай че няма Министерски съвет и министри щеше да бъде доста тежко, сподели още тя.

Остана мъка по-късно ръководство. О бвиненията сред " Продължаваме промяната " и " ИТН " обясниха, че борбата беше на едни пари против други пари. Това кара хората да си останат у дома, а не да гласоподават.

Последните дни Кирил Петков обясняваше неуспеха на държавното управление в неналичието на връзка. В такива обстановки никой не търси виновността в себе си. Утре в случай че още веднъж претендираме за власт, да сме осъзнали тези грешк. Виждаме тийнейджърска упоритост. По-малко хвалебствия и повече упоритост няма да навредят на никого, безапелационна е Йотова.

Кирил Петков и Асен Василев получиха голям късмет. Имаха, освен 100 дни, а огроемн късмет да завоюват доверието на българските жители. Тръгнаха като младежи, с всиоко обарзование, със свежи хрумвания, президентът имаше " виновност ", че им даде късмет. Този, който ги поучава не им мисли положителното. Разочорванието в нас е, че разочароваха нас и за това - за младежите, добре образовани, които знаят по какъв начин да ръководят страната, добави още вицепрезидентът.

Йотова разяснява и служебния кабинет отпред с Гълъб Донев.

Не считам че имаме проблем с Българска социалистическа партия и те с нас. Част от ръковдството счита че неуспехите, които имат се дължат на президентската инститция. Нека на изборите да ревизират дали е по този начин. Представителите на Българска социалистическа партия в служебния кабинет са подбрани на експертен принцип. Право на президента е да откри, съгласно него, най-хубавите престижи, които могат да свършат най-хубавата работа.

Най-добрият длъжностен кабинет се състои от хора, които не се борят за власт. Те са хора, които би трябвало да преведат обществото през рецесиите.

Тримата, които са представители на Българска социалистическа партия би трябвало да е горделивост и чест за всяка партия, че има хора, които са част от длъжностен кабинет.

Няма условие президентът да се съветва с политичиеските партии, уточни Йотова.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР