И към днешна дата няма договор между Терем“ и Укринмаш“

...
И към днешна дата няма договор между Терем“ и Укринмаш“
Коментари Харесай

Заков твърди, че още нямаме договор и не сме ремонтирали украинска техника

И към днешна дата няма контракт сред „ Терем “ и „ Укринмаш “ за ремонт на украинска военна техника в България. Няколко месеца след решението на Народното събрание, съглашението към момента било „ въпрос на дни “. Това стана ясно от Facebook преписка сред депутата от ГЕРБ Христо Гаджев и военния министър в оставка Драгомир Заков.

„ Нито една численост украинска военна техника не е пристигнала за ремонт, няма и да пристигна. Дори няма контракт, само че пък се прави разбор. Повече от четири месеца държавното управление не е доставило никаква филантропична помощ за Украйна. Сигурно прави разбор? “, написа Гаджев.

Военният министър излезе с опровергаване, което на практика удостовери неналичието на контракт.

„ Изводите са неправилни и извадени от подтекста. Хуманитарна помощ е оказана - и парична посредством Министерство на външните работи и защитна посредством МО. Договорът сред „ Терем “ и „ Укринмаш “ е въпрос на дни, в осъществяване на решение на Народното събрание. Помощ може да се оказва освен с оръжие и освен филантропична. Това се научава още в първите дни като посланик, дава отговор той, само че от думите му не излиза наяве каква помощ въпреки всичко се оказва.

Вместо това Заков прави подмятания за търсена помощ от Украйна през интервала 2015-2019, когато нямаше война.

„ А юни-август 2017 година? “, пита многозначително Заков без да излиза наяве какво толкоз се е случило тогава. „ Категорично считам да не встъпвам в звук на борба. От това ли имат потребност сега МО и армията?! За това ли би трябвало да се разпилява сила или би трябвало всички да работим за това да имаме боеспособна войска? Да се връщаме ли обратно? Можем. Но това не носи нищо положително и нищо градивно. Това не е моят дневен ред. Христо Гаджев, няма идеални хора, да не приказваме за политици “, продължава неразбираемото послание на министъра в оставка.

Гаджев се включва да отговори под поста на Заков.

„ Да забележим първо подписан контракт и най-малко една машина за ремонт. Като стане ще черпя. До тогава съм черноглед. За БТР-ите коли за спешна помощ не знам нищо. Но откакто са им били толкоз нужни, за какво за 7 месеца не са им предоставени или най-малко да има подписан контракт? Със сигурност в този момент са им по-нужни! Министерски съвет възвърне ли стотиците хиляди левове на ИА ВКВПД за настаняване на бежанците, или те останаха за сметка на бюджета на МО?  Оправданието старите са неприятни не работи, когато новите не вършат безусловно нищо.  Какво общо има БГ войска и нейните качества с помощта за Украйна? Това са две разнообразни тематики. Мога да навляза и в тематиката за свършеното за армията в това ръководство. Дали ще е положителен диалогът? “, пита той.

„ От друга страна „ помощта “ за Полша, Словакия и Чехия доближава рекордни равнища, както и износа на нефт за Румъния. Това  помпа статистиката на Нинова, само че и цената на колонка.  За страдание всичко това се прави за пари, комисионни и прехвърляния в офшорки. Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова не се посвениха даже да крадат от страданието на украинския народ “, написа още Гаджев
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР