И изведнъж в 3 часа видяхте какво стана. Започват да

...
И изведнъж в 3 часа видяхте какво стана. Започват да
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Последните два дни играем в сценарий, написан някъде

И внезапно в 3 часа видяхте какво стана. Започват да се вадят листчета от преди два месеца, само че това не е съдружно държание “, съобщи Георги Свиленски, който добави, че по този метод не трябва да се води разговор, с който и да е сътрудник.

„ За Българска социалистическа партия първи приоритет е да се стабилизира страната, да се одобри актуализацията на бюджета със съответните оферти за Държавното публично обезпечаване и Закона за здравната осигурителна каса. Неща, които чакат българските жители. Изборите са краен вид. “, уточни ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " пред bTV.

Той изясни, че левицата стабилизира първо с разговор, второ с политики. „ Говорим с всички, тъй като сме в обстановка, в която Народното събрание е разграничен, няма болшинство, което да даде непоклатимост “, изясни Свиленски и добави: „ Българска социалистическа партия дълго време взе участие в политиката. Ние имахме подготвеност обратно във времето и с кабинети, и с държавни управления. Ние имаме експертиза и във външната политика, и в районно развиване, и в енергетика. Имали сме даже министри, които сега са настоящи депутати. Имаме какво да предложим, когато съдружните сътрудници седнат и видят в тази обстановка кой на кое място е подобаващ “, сподели още той, като посочи, че до този миг не обсъждано разпределението на министерствата, които са от квотата на “Има подобен народ “.

Според Свиленски по-важното е не по кое време ще бъдат изборите, а какво ще се случи до тях и след тях. „ Аз не виждам опция нови избори в границите на годината да родят по-различно болшинство. Ние сме пред избора дали да изпаднем в хипотезата на предходната година или да се опитаме да стабилизираме страната, за което ние от Българска социалистическа партия настояваме още от първия ден на това държавно управление, а и в сегашната обстановка “, разяснява той.

По думите му министър председателят и партията мандатоносител би трябвало да положат старания да намерят парламентарна поддръжка, както е станало при образуването на кабинета.

„ Трябват народни представители, които желаят да работят за страната, с цел да работят и Народното събрание, и страната, и държавното управление. Хората чакат нарастване на пенсиите, майките чакат нарастване на надбавките, децата чакат поддръжка, бизнесът също чака поддръжка “, разяснява Свиленски и добави, че в случай че отидем на нови избори, 2 месеца Народното събрание ще е затворен, пенсионерите ще получават същите пенсии, единствено че цената на бензина пораства всеки ден, парното стартира да пораства, цената на хляба ще продължи да пораства. „ Тези неща би трябвало да бъдат казани “, добави той.

„ Когато ние сме били в съпротива, сме били виновни към страната. Искали сме да покажем, че ръководството на Борисов е нездравословно и би трябвало да си върви. Но в този момент в обстановката на война, на финансова и икономическа рецесия, да си играеш със ориста на българските жители, е меко казано несериозно “, съобщи Свиленски като добави: „ Бюджетът би трябвало да бъде признат. За да влезе в действие в Планът за възобновяване и резистентност, би трябвало да бъдат изменени над 20 закона. Трябва да бъде направена и правосъдната промяна. “

По думите му Българска социалистическа партия ще се опита да бъде този фактор, който да стабилизира и да изтрезнява съперниците. „ Правим го като не влизаме в разногласията за постове, в ежедневните кавги. Ще се опитаме да създадем по този начин, че сътрудниците да се приказват “, изясни социалистът.

Според Свиленски неналичието на битка с корупцията води до това ръководещите по общини да си вършат каквото желаят. „ Затова приканвам за разсъдък, за мъдрост, приканвам за това България да има държавно управление и бюджет и да може да приемем нужните закони за Плана за възобновяване и резистентност “, заключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР