И има ли ефект този феномен върху здравето на човека

...
И има ли ефект този феномен върху здравето на човека
Коментари Харесай

Мощна магнитна буря удря Земята утре, какво да очакваме

И има ли резултат този феномен върху здравето на индивида

Мощна магнитна стихия ще удари Земята на следващия ден, 24 март, оповестяват учени, изследващи слънчевата интензивност. На Слънцето се е образувала голяма „ черна дупка ”, наричана още коронална дупка, която е с размер към 350 000 километра или 20 до 30 пъти по-голям от нашата планета. От нея преди дни са е изстрелял поток от бързодвижещи се – с 500 до 800 километра в секунда, частици, резултатът от които ще стартира да се усеща още на следващия ден.

„ Когато тези така наречен „ слънчеви ветрове ” доближат Земята, магнитното ѝ поле ще бъде наранено, ще стартира да пулсира и вибрира, представете си камбана ”, разяснява Алекс Йънг – зам.-директор по научните въпроси към НАСА в отдела по Хелиофизика. Какви обаче ще са резултатите и какво да чакаме?

Силните геомагнитни стихии могат да провокират напълно действителни проблеми с електрическото зареждане на планетата. Това пък хипотетично може да има сериозен резултат върху стопанската система, която в главната си част към този момент е цифрова и разчита на компютри. Официално учените оповестяват, че сходни изригвания нямат резултат върху човешкото здраве. Проучвания обаче сочат, че не е инцидентно, че когато има слънчеви изригвания мнозина не се усещат добре. Основните признаци са свързани с главоболие и обща неразположеност, която продължава от време на време с дни – до момента в който завърши феномена. Засегнати може да се окажат и огромна част от спътниците в орбита.

Така да вземем за пример , показва ясно, че болшинството от участниците в изследване за резултатите на геомагнитните стихии по време на слънчеви изригвания се оплакват от общо неразположение и локализирана болежка в главата. Това се удостоверява и от мултиканален енцефалограф. В този смисъл геомагнитната стихия, която следва, евентуално ще аргументи общо неразположение у някой от хората, които са по чувствителни към смяната в магнитното поле на Земята.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР