и играят при 3:1 в дербито на 21-вия кръг на

...
и играят при 3:1 в дербито на 21-вия кръг на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Рома - Ювентус 3:1, два бързи гола за Рома

и играят при 3:1 в дербито на 21-вия кръг на италианската . Домакините поведоха в резултата в 11-ата минута, когато Тами Ейбрахам засече топката с глава след корнер. Ювентус изравни посредством Пауло Дибала в 18-ата минута.
В началото на втората част Рома вкара два бързи гола. В 48-ата минута удар на Мхитарян влезе във вратата след рикошет. В 52-ата Лоренцо Пелегрини извърши съвършен директен свободен удар и направи 3:1.
И двата отбора се борят за всяка точка, с цел да запазят шансове за присъединяване в европейските клубни шампионати през идната акция. Разликата в класирането сред петия Ювентус и седмия Рома е единствено 3 точки и триумф ще изстреля " вълците " на 5-та позиция.
Срещата стартира в 19:30 ч. и ще може да я следите




ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Във втората минута МакКени изведе Дибала отдясно. Аржентинецът стреля, само че ударът му беше прекомерно слаб. След това римляните стигнаха до ъглов удар. Подаването на Верету беше елементарно изчистено. Домакините бяха по-активни в началната фаза на срещата. Мхитарян стреля в 6-ата минута и изстрелът му беше блокиран. След това Крис Смолинг с глава беше покрай попадението. Шчесни улови топката.
Ювентус отвърна посредством опит на Федерико Киеза от далечно разстоение.
11` - 1:0! След осъществяване на ъглов удар Тами Ейбрахам се извиси над всички с глава и даде задатък на Рома.
Рома продължи да натиска и в 14-ата минута домакините желаеха дузпа за игра с ръка на Матайс де Лихт. Поради отскока на топката от личния крайник на бранителя обаче такава не беше отсъдена. В 16-ата минута Кристанте насочи отдалечен изстрел, който беше избавен от Шчесни.

18` - 1:1! Де Шильо и Киеза комбинираха на левия фланг, като Дибала получи топката на границата на наказателното поле. Аржентинецът овладя топката и невъзмутимо я прати в мрежата!
В 23-ата минута Тами Ейбрахам се контузи при единоборство и трябваше да получи здравна помощ. Елдор Шомуродов стартира да загрява, само че англичанинът остана на терена.
В 29-ата минута Мейтланд-Найлс опита офанзива отдясно, само че пасът му към Мхитарян беше неакуратен. Минута по-късно Федерико Киеза получи контузия. На негово място влезе Деян Кулушевски.
В 34-ата минута Дибала опита изстрел, който беше блокиран. Играта се накъса в идващите няколко минути, като и двата тима започнаха да се дебнат за неточности.
В 41-ата минута Мхитарян опита да пробие в наказателното поле. Защитата на Юве се оправи с паса на арменския плеймейкър. Две минути по-късно Дибала още веднъж излезе на добра позиция и комбинира с МакКени. Вина разгада паса и лиши топката.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
48` - 2:1! Мхитарян получи пас пред наказателното поле. Плеймейкърът опита прехвърлящ удар, който рикошира и топката падна зад Войчех Шчесни!
В 51-ата минута Пауло Дибала опита изстрел от директен свободен удар. Топката се отби в стената и Рома подхвана контраофанзива. Впоследстив Де Лихт фаулира Ейбрахам и беше отсъден директен свободен удар.
52` - 3:1! Лоренцо Пелегрини застана зад топката и не остави никакви шансове на отбраната на Ювентус.

В идващите минути гостите се пробваха да завоюват предимство в средата на терена. В 63-ата минута Артур и Алваро Мората замениха Мойс Кийн и Родриго Бентанкур. В 68-ата минута МакКени се опита да изведе Кулушевски отдясно. Шведският национал не съумя да стигне до топката и беше блокиран от Гиан.
СЪСТАВИ
Рома: Патрисио, Ибанес, Смолинг, Мейтланд-Найлс, Кристанте, Пелергрини, Верету, Вина, Мхитарян, Феликс, Абрахам
Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Ругани, Де Лихт, Де Шильо, Бентанкур, МакКени, Локатели, Дибала, Киеза, Кийн
ПРЕДИ МАЧА
Жозе Моуриньо няма да може да разчита на няколко от титулярите си. Наказани за срещата са Рик Карсдорп и Джанлука Манчини, до момента в който за Купата на африканските народи са извикани Ебрима Дарбо и Амаду Диавара. Фузато е болен от ковид, а Леонардо Спинацола лекува травма.
Масимилиано Алегри също има кадрови проблеми, като те са най-много в отбрана. Левият бек Алекс Сандро и централният бранител Леонардо Бонучи имат контузии, а Данило също не е възобновен от травма. Аарън Рамзи е под въпрос, откакто има мускулна травма.
Рома към момента няма загуба този сезон в Серия А в мачове, в които " римляните " са вкарвали първи гол. Подопечните на Жозе Моуриньо завоюваха 6 от тези дуела и приключиха наедно в 1 случай.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР