И Холивуд вече протяга ръце към независимото кино, то даже

...
И Холивуд вече протяга ръце към независимото кино, то даже
Коментари Харесай

Създателката на Со Индипендънт: Холивуд протяга ръце към независимото кино

И Холивуд към този момент протяга ръце към самостоятелното кино, то дори има доста сериозна аудитория и финансиране и към този момент е дори по-търсено от продукциите на Холивуд, сподели създателката на " Со Индипендънт " Жана Караиванова.

Фестивалът ще покаже хора, които ще станат известни на следващия ден. Показваме филми, които се предлагат през ноември в Америка, надяваме се да имаме любимец на фестивала, добави тя.

Караиванова дефинира филмите, които ще бъдат показани, като обществени и доста близки до българите.
Жана Караиванова, основател на " Со Индипендънт ": Сякаш американското, европейското и българското кино се сближават. Усеща се изключително напрежение от неяснотата, от момента, в който живеем. Опитваме се да запазим хладнокръвие, до момента в който от вътрешната страна всичко кипи. Една от тематиките е точно тази. Тези филми дават някакви отговори.
Караиванова описа и по какъв начин са избирани филмите тази година:
Жана Караиванова, основател на " Со Индипендънт ": Фестивалът стартира като огромен риск, този път не сме канили артистите, а всеки от целия свят подаваше заявление, а ние трябваше да оценим и да приемем филмите. Получихме стотици заявки. Ще има необятна палитра от самостоятелни филми от целия свят - Израел, Америка, Русия и България. Ще имаме доста посетители, които ще показват филмите си. Тези филми са съвсем постоянно премиерни и са единствено част от фестивала.
Създателят на фестивала у нас отличи един от филмите - " Място има за всички ", чийто продуцент е Мртин Скорсезе.

Много хубав и трогващ филм, сподели тя и изясни, че самостоятелни филми не значи, че нямат финансиране, а че са финансирани не от Холивуд, а от друго място.

Осмият " София индипендънт филм фестивал " стартира на 26 октомври и продължава до 5 ноември. Прожекциите са в Дома на киното, кино " Люмиер Лидл ", " Одеон ", Г8 и " Евро синема ". Фестивалът е почнал и в този момент се организира в Ню Йорк.

 Над 90 кино лентата са в програмата на oсмия Над 90 кино лентата са в програмата на oсмия "София индипендънт филм фестивал "
Над 90 пълнометражни, документални, пробни, късометражни и VR филми са в програмата на Осмия "София индипендънт филм фестивал ", който ще се с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР