И големи фирми – с оборот между 3 млн. лв.

...
И големи фирми – с оборот между 3 млн. лв.
Коментари Харесай

Големи фирми ще получат грантове за 156 млн. лв.

И огромни компании – с оборот сред 3 млн. лева и 50 млн. лева, само че регистрирани преди 1 януари 2019 година, ще получат безплатна помощ по оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност " в размер сред 30 000 лева и 100 000 лева

Това излиза наяве от оповестените за публично разискване условия за кандидатстване по програмата на обща стойност 156 млн. лева Тя е предопределена за така наречен " междинни предприятия " по Закона за дребните и междинните предприятия, които за българските условия са по-скоро огромни компании.

Подобна стратегия към този момент потегли за микро и дребните компании. Тя е на стойност 173 млн. лева, а подадените заявки надвишават ресурса с към 20 млн. лева - 197 млн. лева Там подпомагането е сред 3000 лева и 10 000 лева на дружество, а кандидатствалите компании са към 24 000.

Както по програмата за дребния бизнес, по този начин и при тази за огромните компании помощта ще се раздава по ред на постъпване на заявките.

Условията към претендентите са да заявяват спад в приходите от най-малко 20% за някой от месеците след 1 февруари 2020 година, както и да не са били в усложнение към края на 2019 година Друго изискване е компанията да няма данъчни и осигурителни отговорности. Има браншове, които са изключени от подпомагането – горският бранш, производството на храни и питиета, рибарството, както и финансовият бранш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР