И филиалът на Бюрото по труда в Калугерово ще бъде

...
И филиалът на Бюрото по труда в Калугерово ще бъде
Коментари Харесай

Закриват и филиала на Бюрото по труда в Калугерово

И филиалът на Бюрото по труда в Калугерово ще бъде закрит от началото на 2022 година - това дадоха отговор на наше питане от Агенцията по заетостта. От ведомството твърдят, че безработните няма да се принуждават да пътуват, с цел да употребяват посреднически услуги за работа.

„ Предвидената смяна визира единствено закриването на филиала на дирекция „ Бюро по труда” гр. Пазарджик (ДБТ Пазарджик) в с. Калугерово, община Лесичово, и трансформирането му в Мобилно бюро по труда. Във филиала с дейна регистрация към 30.09.2021 година са общо 261 безработни лица, като близо 70 от тях се обслужват посредством изнесени работни места в с. Боримечково и с. Церово. За деветте месеца на тази година са оповестени единствено 16 свободни работни места, от които едвам 11 са били заети. Отбелязваме също, че с. Калугерово е на 23 км от гр. Пазарджик и има междуселищен превоз “ - пишат от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

От ведомството прецизират, че след подписване на съглашение сред кмета на Община Лесичово и шефа на ДБТ Пазарджик безработните и работодателите ще се обслужват не от един чиновник, както е сега, а от екип от Бюрото по труда. Досегашната процедура за даване на услуги на работодатели и безработни за прилагане на преференции и включване в разнообразни форми на субсидирана претовареност и образование, както и на поддръжка за опазване на заетостта в изискванията на коронавирус рецесията, ще продължи да се реализира.

Новата организация на работа никога няма да лиши клиентите ни от опцията за приемане на услуги - твърдят от организацията. Търсещите работа ще бъдат обслужвани на място няколко пъти месечно, съгласно настоящите потребности на популацията и бизнеса на правилото на Мобилно бюро по труда от екип чиновници, в това число предоставящи профилирани услуги (психолог, кейс мениджър). Допълнително, по график, екип от ДБТ Пазарджик ще обслужва и двете изнесени работни места в с. Боримечково и с. Церово, които до момента бяха обслужвани от специалист на филиала.

Припомняме, че закриване е планувано и за филиала на Бюрото по труда в Брацигово, където хората на същия принцип ще бъдат обслужвани на място, откакто бъде подписано съглашение с кмета на града Надежда Казакова. Тя към този момент разгласи, че няма да се помири с тази смяна и ще упорства филиалът, както и изнесеното работно място за трудов медиатор в Исперихово да останат. Регистрираните безработни в Брацигово към ДБТ Пещера са общо 288, от тях 94 са живеещи в с. Исперихово.
Свързани вести Закриват филиала на Бюрото по труда в Брацигово
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР