И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската колегия

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската колегия
Коментари Харесай

Сарафов поиска уволнение за шефа на Военна прокуратура заради Семерджиев

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Прокурорската гилдия да образува дисциплинарно произвеждане против шефа на Военно-окръжна прокуратура-София Адалберт Кръстев и да му наложи наказване - дисциплинарно освобождение от служба.



Прокурор Кръстев бе един от очевидците по делото против Георги Семерджиев, умъртвил 2 девойки в злополука. Той бе на мястото на случая минута след него. 

Предложението е направено въз основа на отчет за резултатите от сложна инспекция, осъществена от екип прокурори от Върховна прокуратура и от Военно-апелативна прокуратура на активността на Военно-окръжна прокуратура-София за интервала 01.01.2022 година - 30.06.2023 година При проверката са установени многочислени нарушавания и несъблюдение на отговорности от Кръстев.

Проверяващият екип е открил нарушавания на правилото на инцидентния асортимент при разпределението на каузи. 74 преписки и досъдебни производства да вземем за пример са били разпределени на дежурен прокурор във ВОП-София в несъгласие с одобрените в системата на прокуратурата правила за приложение на разпределението на преписките и досъдебните производства на правилото на инцидентния асортимент. Пак в нарушаване на тези вътрешни
правила са били разпределени и преписки по осъществяване на 15 присъди, получени във Военно-окръжна прокуратура-София в интервала от 01.01.2022 година до 30.06.2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР