И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов се срещна днес, 16.11.2023 г.,

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов се срещна днес, 16.11.2023 г.,
Коментари Харесай

Борислав Сарафов разговаря с посланика на Кралство Испания Н. Пр. Алехандро Поланко

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов се срещна през днешния ден, 16.11.2023 година, с посланика на Кралство Испания в София Н. Пр. Алехандро Поланко. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

В рамките на срещата бе разисквана декларираната от Испания поддръжка за присъединение на България към Шенген, което е и един от целите на актуалното испанско председателство на Съвета на Европейския съюз, като бе изтъкната значимостта на това присъединение за подсилване на европейското единение.

Сред дискутираните тематики бяха и идните промени в Конституцията на Република България, свързани със правосъдната власт, както и битката с трансграничната проведена престъпност, корупцията и тероризма.

В хода на диалога сред българския основен прокурор и испанския дипломат бяха изтъкнати обичайно положителните връзки и чудесно съдействие сред правоприлагащите и правоохранителните органи на двете страни.

Борислав Сарафов удостовери гoтoвнocттa нa бългapcĸaтa пpoĸypaтypa зa aĸтивнo cътpyдничecтвo c eвpoпeйcĸитe пapтньopи във вpъзĸa c aĸтyaлнaтa мeждyнapoднa oбcтaнoвĸa и пpoизтичaщитe oт нeя пpeдизвиĸaтeлcтвa пpeд пpaвoприлагащите opгaни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР