И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов представи пред прокурорите от Софийска

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов представи пред прокурорите от Софийска
Коментари Харесай

Сарафов представи временния ръководител на Софийска районна прокуратура

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов показа пред прокурорите от Софийска районна прокуратура (СРП) Светлана Митова от Върховна прокуратура, която с решение на Висшия прокурорски съвет от 15.02.2024 година бе определена за изпълняващ функционалностите административен началник на СРП, оповестиха от държавноо обвиняване.
Прочетете още
„ Необходимо е ново начало. Убеден съм, че в Районната прокуратура в София има голям брой почтени магистрати, всеки от които е в положение да извършва безупречно своите отговорности. Обществото няма да търпи досегашните практики, които са върлували тук “, съобщи основният прокурор Борислав Сарафов. Той акцентира, че Светлана Митова има всички нужни професионални и нравствени качества да се оправи с нелеката задача да се възвърне доверието в СРП.

Пред прокурорите от СРП Светлана Митова съобщи, че приоритет за нея е да „ построи стройна и добре работеща прокуратура, в която се работи със самочувствие и с доверие в обществото “. Прокурор Митова чака прокурорите в СРП да се водят от правилата на честност, почтеност и професионализъм и с работата си всички дружно да изправят на крайници най-голямата прокуратура в страната. „ Тя има неприятни справедливи индикатори, тъй като е прокуратурата с минимален брой обвинителни актове на човек в цялата система на районните прокуратури. Да дадем религия на обществото, че в България има правораздаване “, сподели Светлана Митова.

И.ф. административен началник на СРП прокурор Светлана Митова има над 26 години юридически стаж и е минала през цялата подчиненост в прокуратурата – от младши прокурор, през прокурор в районна прокуратура, административен началник на районна прокуратура, прокурор в окръжна и апелативна прокуратура. От 2020 година Светлана Митова бе прокурор във Върховна касационна прокуратура, награждавана е за висок професионализъм и образцово осъществяване на служебните отговорности.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР