И ето че - Германия и Съединени американски щати са

...
И ето че - Германия и Съединени американски щати са
Коментари Харесай

Радан Кънев: Ключова опорка на руската агентура е, че демократите у нас работят под ръководството на САЩ

И не щеш ли - Германия и Съединени американски щати са резервирани към покана за Украйна в НАТО и Европейски Съюз. А ние сме 100% ЗА. Защо ли?!

 

Много е просто - защото руската агентура, безспорно, както непрекъснато, лъже. Демократите, европейските политици сме преди всичко патриоти. Ние оценяваме националния интерес не според интереса на Берлин и Вашингтон, а според нашата, българска и европейска, сигурност и подем.

 

Съединени американски щати имат основание да са резервирани. Те се боят от несъразмерни отговорности в региона на сигурността, от свръхнапрягане на гаранциите, които дават. За тях Тайван, Южнокитайско море, Япония, Австралия, целият Тихоокеански басейн, са минимум еднакво значими с Европа.

Ние нямаме такова основание.

 

За нас Източна Европа е неоспорим приоритет. Източна Европа сме ние. И ние имаме интерес границата на гаранциите на НАТО да е оптимално отдалечена от нашите персонални граници. Ние желаеме член 5 да се задейства не ако гори нашата земя, а ако е застрашена земята на съседите ни. Ние знаем, че както и когато и да завърши войната, която Русия поведе срещу Украйна, това няма да изличи вековния имперски манталитет на жителите на Кремъл.

 

Че вероятно за Русия " украинският въпрос ” ще бъде безконечна язва и претекст за търсене на напрежение и спор. И че сигурност за Източна Европа ще има тогава, когато има ясна политика на възпиране, която включва с изключение на Финландия и Швеция в НАТО, единствено че и Украйна оптимално бързо в Алианса и в Европейски Съюз, и свободна, демократична Молдова, Грузия, а и свободна Беларус.

 

Та по този метод. Нашите позиции и изгоди не подхождат неотложно нито със Съединени американски щати, нито с Германия. А тъкмо тези, които ни укоряват, имат позиции, непрекъснато съвпадащи не просто с изгодите, единствено че и с инструкциите от Москва. От Кремъл и Любянка.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР