И двете камари на Конгреса на САЩ са готови да

...
И двете камари на Конгреса на САЩ са готови да
Коментари Харесай

Джон Кърби: Подкрепата за Украйна в Конгреса на САЩ остава много силна

И двете камари на Конгреса на Съединени американски щати са подготвени да продължат да оказват поддръжка на Украйна, съобщи шефът на стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.


В изявление за в. " Дейли телеграф " Кърби изрази увереността си, че поддръжката за Украйна в Конгреса " остава доста мощна ". Според американския чиновник единствено " дребна група от доста гласовити, доста десни републиканци в Камарата " не престават да се опълчват на спомагателната поддръжка за Украйна.

" Свидетели сме, че от ден на ден изключително десни републиканци от Камарата на представителите подлагат на критика бъдещите разноски и поддръжката за Украйна. Но ще ви кажа няколко неща. На първо място, поддръжката от Капитолия остава доста, доста мощна. Не единствено от позиция на двете камари, само че и от двупартийна позиция ", сподели той.

По-рано четирима високопоставени сенатори републиканци в Съединени американски щати приканиха президента Джо Байдън да даде на Украйна ракети с огромен обхват на фона на идното посещаване на украинския президент Владимир Зеленски във Вашингтон. „ Украйна доста отслаби бойната мощност на Русия и се нуждае единствено от дребна част от нашите ресурси от ATACMS “, споделиха сенаторите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР