И двете камари на германския парламент проправиха пътя на Берлин

...
И двете камари на германския парламент проправиха пътя на Берлин
Коментари Харесай

Германия се готви да увеличи производството на електроенергия от въглища

И двете камари на немския парламент проправиха пътя на Берлин да усили генерирането на електрическа енергия от въглища макар опасенията за въздействието върху околната среда, съобщи ДПА. В същото време Германия се пробва да редуцира потреблението на газ.

Бундесратът, горната камара, одобри през днешния ден ремонти в законодателството, които към този момент минаха през долната камара Бундестага.

С оглед на пестенето на газ, по-малка част от него ще се употребява за електрическа енергия. За сметка на това Германия ще употребява въглищни централи, които сега са с стеснен обсег, на прага на затваряне или са в режим на подготвеност.

Западните държавни управления се пробват да понижат енергийната си взаимозависимост от Русия поради нашествието й в Украйна. Москва доста понижи доставките за Германия по " Северен поток " през Балтийско море и съществуват опасения, че може да ги спре напълно. Бундестагът реши нощес да улесни вариантите за държавна помощ за изпитващи усложнения компании като " Унипер " (Uniper).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР