И двамата ми сина са луди глави. На мен ми

...
И двамата ми сина са луди глави. На мен ми
Коментари Харесай

Недялко Йорданов пред Фрог: И двамата ми сина са луди глави. Харесва ми, че са на различни позиции

И двамата ми сина са луди глави. На мен ми харесва, че са на разнообразни позиции. Всичко е краткотрайно. И това ще мине, само че братството ще остане. Това сподели пред Фрог нюз поетът Недялко Йроданов.
Днес той изненада всички, като заяви във Facebook, че прокуратурата му е повдигнала обвиняване за пътен случай. Това е станало, обаче откакто той обществено през обществените мрежи отбрани сина си Асен Йорданов от „ Биволъ “ за репресията към него от страна на проверяващите органи. Ето какво изясни той пред екипа ни:

Г-н Йорданов, за какво свързвате повдигнатото ви обвиняване за присъединяване в ПТП с офанзивите против Асен Йорданов и вашата обществено изразена защитна позиция към него?

Няма друга логичност, тъй като пет месеца от случая минаха. Всичко беше завършено и ние с бай Калчо станахме другари. Написах тази публикация за Асен и малко по-късно от очевидец станах обвинен. Не виждам дуга причинна връзка. Калчо се оказа доста приветлив човек. Той ми е признателен, че му спасих живота.

Ако постът ви в отбрана на Асен във фейсбук, е станал мотив следствието против вас да бъде обновено, то съжалявате ли в този момент за него?

Няма по какъв начин да скърбя. Аз не скърбя за нито един ред, който съм написал през живота си. Всичко ми е идвало от вътрешната страна. И единият ми наследник и другият са на показ. Понякога са на разнообразни, дори на противоположни позиции. Това няма значение. Те по кръв са си братя. Когато се е налагало съм защитавал и Недялко от Слави Трифонов /бел.ред. Недялко Недялков от ПИК/. Знаете какви истории имаше там. Написаха едно подправено писмо от мое име до него. По същият метод защитавах и Асен. Срещу него беше изработен опит да бъде убият. Знаете, че преди време взривиха на Недялко редакцията.

Как се чувствате като родител на двама сина, които пазят изцяло противоположни дела?

И двамата са луди глави. На мен в последна сметка това ми харесва. Лошото е, че по доста въпроси се разминават. Не се пробвам да въздействам нито на единия, нито на другия. Всеки има право на мнение. Знаете, че Недялко гневно пази господин Иван Гешев. Такова е времето. Мисля, че и двамата са самостоятелни. Така съм ги възпитавал.

Но Асен Йорданов, поради позицията си, е подложен на нечовешка принуда от властта, която Недялко Йорданов пази и възхвалява. Това не ви ли тревожи?


Това, че мислят друго, ще мине, тъй като всичко е краткотрайно. Братството остава. Кръвта си остава. Те в доста връзки имат допирни точки. Харесва ми, че са на разнообразни позиции. Така би трябвало да бъде. Всеки трява да си отстоява своята позиция. Най-важното е да не зависят от никого.

Интервю на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР