И двамата кандидати – и не успяха да мобилизират изцяло

...
И двамата кандидати – и не успяха да мобилизират изцяло
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Терзиев и Хекимян не мобилизираха изцяло твърдото партийно ядро

И двамата претенденти – и не съумяха да активизират напълно твърдото партийно ядро. Това съобщи пред нова телевизия Евелина Славкова от социологическа организация " Тренд ". Тя цитира данни, съгласно които към 82% от гласувалите за в София през април са дали своят вот за през вчерашния ден. 85% пък от гласувалите за " - " през април, в този момент са подкрепили.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 676
При Ваня Григорова прави усещане, че съумява да открадне гласоподаватели от ПП-ДБ, добави Славкова.

Първан Симеонов от " Галъп "  коментира, че са очаквали да изгубят София и са желали загубата да е с не толкоз политическа кандидатура. В страната има предпочитание за ободряване, появяват се нови лица, съобщи Симеонов.

Според Славкова няма огромно революционно въодушевление в страната и остават почти постоянни след първия тур. Тя добави, че отпадането в последния миг на машинното гласоподаване е мобилизирало електората на ПП-ДБ.

Първан Симеонов съобщи, че Ваня Григорова има късмет на балотажа в София, като направи аналог с предходните избори в столицата, когато на втори тур се изправиха Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска и.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР