И други държави са въвели зелен сертификат за влизане на

...
И други държави са въвели зелен сертификат за влизане на
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Здравните власти закъсняха много с мерките

" И други страни са въвели " зелен документ " за влизане на избрани места, само че подготовката за това е почнала в средата на юли. Ние през днешния ден вкарваме правила, след което жителите ще имат по-малко от 48 часа, с цел да се приготвят ", посочи преподавателят по конституционно право в Софийския университет доцент Наталия Киселова пред " Денят ON AIR ".

Според нея е трябвало доста повече време и запас на жителите, с цел да ревизират дали имат антитела. Очакванията ѝ са лабораториите да се трансфорат в развъдници за заразяване. " Закъсняха доста здравните управляващи, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август ", безапелационна бе доцент Киселова в ефира на.

Конституционалистът счита, че методът на Министерството на здравеопазването е неверен. По думите ѝ не е изключенo несъгласен жител да се опитва и да осъди България. " Науката е задоволително напреднала и тя трябваше да ни помогне, а не да разчитаме на врачки, алкохол или други ексцентрични способи за лекуване. Има редица способи да се подтикват жителите, само че това би трябвало да става по положителния метод, а не с насила и финансови наказания ", акцентира доцент Киселова.

Относно изборите 2 в 1 доцент Киселова сподели: " Явяването ще е еднократно в СИК. Поради това, че ще гласуваме за два избора, ще има закъснение, ще има и изнервени гласоподаватели. Към изборния ден няма да е по-розова обстановката със заболеваемостта. Избирателите би трябвало да са премислили дали да гласоподават за двата избора или единствено за един, преди да отидат до урните ".

Доц. Киселова предвижда по-висока изборна интензивност, само че съгласно нея е рано да се каже дали победа от 1-ви тур е допустима.

Според доцент Киселова, Кирил Петков е бил в нарушаване на Конституцията към 11 май, когато Радев назначи първото служебно държавно управление.

" Документите, които Петков е показал пред Конституционен съд, демонстрират, че е престанал да бъде жител на Канада на 20 август. В този смисъл е бил с двойно поданство ", изясни тя.

" Не е задоволително да кажеш, че не се чувстваш. Необходимо е деяние на съответната страна, в тази ситуация Канада ", разясни гостът в студиото.

Това не значи обаче, че актовете му отпадат – всеки един ще се гледа поотделно, стана ясно още от думите на доцент Киселова.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР