И днешното утро беше хладно, с температури в отделни райони

...
И днешното утро беше хладно, с температури в отделни райони
Коментари Харесай

Слънчево и все по-топло време

И днешното утро беше хладно, с температури в обособени региони към нулата, само че в следобедните часове съвсем на всички места беше над 20 градуса, като най-висока е температурата в Благоевград и Гоце Делчев - 26 градуса.

Утре сутринта още веднъж в някои региони ще е към нулата и ще има условия за слани, само че в по-голямата част от страната минималните температури ще са сред 3° и 8°, в София към 6. През деня ни чака слънчево време.

Ще продължи да духа слаб, в Дунавската низина и източните региони - сдържан вятър от изток-югоизток. Дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще са сред 22° и 27°, по Черноморието - от 15° до 17°. Температурата на морската вода е от 11° по северното крайбрежие до 16° на юг.

Слънчево и все по-топло време и в планината. Снимката е от връх Мечи чал, изпрати ни я нашият фен Костадин Бизев.

Утре в следобедните часове над планините ще се появи купеста облачност. Ще духа слаб до сдържан северен вятър.

Температурите още малко ще се покачат, оптималната на 2000 метра ще е към 11° и денем ще продължи интензивното снеготопене във високите елементи.

Затоплянето ще продължи и в централните, и в източните региони от Балканите, до момента в който в северозападните ще стартира намаляване на температурите.Там ще има и краткотрайни нараствания на облачността, само че над по-голямата част от полуострова ще е слънчево.

Ще продължат да се намаляват температурите и в Западна Европа, а хладната въздушна маса ще доближи и Централна. Ще бъде най-вече облачно, с превалявания,

обилни във Франция, Германия и Швейцария, а в Северна Италия е оповестена най-високата степен - код алено, за значителни дъждове и гръмотевични стихии. Причината - просторен, многоцентров циклон, който се уголемява на изток и в околните дни ще дефинира времето и у нас.

В сряда денят ще стартира със слънце, само че след обяд в северозападната половина от страната, а през нощта против четвъртък - и в югоизточните региони, ще превали и прегърми. Възможни са местни интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. В четвъртък и петък заран ще бъде слънчево, а към и след обяд - още веднъж с валежи и гръмотевици. В събота се чака значително стопляне, само че в края на деня още веднъж ще вали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР