И днес времето ще се задържи по-топло от обичайното за

...
И днес времето ще се задържи по-топло от обичайното за
Коментари Харесай

Пролет до края на деня, с температури от 15 градуса

И през днешния ден времето ще се задържи по-топло от нормалното за сезона, с оптимални температури сред 10° и 15°, в София - към 12°. Облачността ще е променлива, само че ще е без основни превалявания. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската низина и западните региони на Горнотракийската равнина - сдържан вятър от запад-северозапад, който последователно денем ще отслабне.

През нощта облачността ще се раздра, на доста места до най-вече ясно време. След среднощ тук-там по поречието на Дунав ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са сред 2° и 7°. В София - към 3°, а

Максималните - сред 12° и 16°, в София - към 14°. До обяд видимостта на всички места ще се усъвършенства и над страната ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Лудогорието - краткотрайно мощен вятър от запад.

По Черноморието обаче облачността ще бъде най-вече забележителна, само че ще е без основни превалявания. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще е едва.

Слънчево ще е времето в планините , само че и доста прохладно. Ще духа мощен до плевел вятър от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще бъдат сред 6 и 9 градуса.

И над по-голямата част от Балканския полуостров ще е най-вече слънчево, с по-значителна облачност и превалявания от дъжд и сняг, над северните региони.

Предимно облачно и дъждовно ще е времето в множеството региони от континента, а повода е обширна многоцентрова област от ниско атмосферно. Значителни снеговалежи и виелици ще има на Скандинавския полуостров, в северната половина от Европейска Русия, в крайните ѝ югозападни региони и в Източна Украйна. В Централна Европа преваляванията ще са от дъжд, до момента в който над Южна ще е най-вече слънчево.

У нас, във вторник и сряда ще остане слънчево и относително топло, с температури тук-там до 17-18 градуса. В четвъртък и петък обаче облачността ще се усили, тук-там ще превали дъжд, а температурите ще се намалят, само че ще останат по-високи от нормалните за първата половина от януари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР