И днес в цялата страна, с изключение на Черноморското ни

...
И днес в цялата страна, с изключение на Черноморското ни
Коментари Харесай

Жълт код за опасно горещо време в 12 области

И през днешния ден в цялата страна, като се изключи Черноморското ни крайбрежие, ще бъде горещо, с оптимални температури над 30°. Предупреждение за рисково високи температури, стойности от 35° до 39°, е в действие в областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Стара Загора.

Ще бъде най-вече слънчево, само че в часовете към и след обяд още веднъж ще се развие купеста облачност, а тук-там в източната половина от страната ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат от 31° в североизточните региони до 39° в Югозападна България.



По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 26° до 28°. Температурата на морската вода е от 20° до 22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд в масивите от Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, на обособени места и ще прегърми.



Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 28°, на 2000 метра - към 21°.



В петък ще бъде най-вече слънчево и горещо с оптимални температури в по-голямата част от страната сред 34° и 39°. Вятърът ще е слаб, от север. След обяд ще се развива купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна.

В събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и от запад на изток тук-там ще превали и прегърми. Температурите ще се намалят с 3°-4° градуса и ще са близки до нормалните за края на юни.

В неделя и понеделник краткотрайни валежи, съпроводени с гръмотевици, ще има основно в източните и планинските региони. Температурите ще останат без основна смяна.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР