И днес в почти цялата страна ще бъде горещо с

...
И днес в почти цялата страна ще бъде горещо с
Коментари Харесай

Горещо време и днес с температури между 28° и 37° следобед

И през днешния ден в съвсем цялата страна ще бъде горещо с оптимални температури сред 31° и 37°, в София и тук-там по Черноморието - към 29°. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад, а в следобедните часове тук-там ще превали и прегърми, основно в Северозападна България и планините.

През нощта превалявания ще има основно в Северна България, а на следващия ден в доста региони от страната, по-интензивни и съпроводени от гръмотевици в северозападната половина.

Ще бъде и прохладно, изключително в следобедните часове, когато със мощен северозападен вятър ще нахлува по- студен въздух. Максималните температури на следващия ден ще бъдат в необятни граници – от 25° до 34°, в София - към 27°.

Валежи и гръмотевици ще има на следващия ден и по Северното, а в следобедните часове и тук-там по Южното Черноморие. Ще бъде прохладно, с оптимални температури от 27° до 33°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините ще духа мощен, по най-високите елементи - плевел югозападен вятър. И там ще има превалявания и гръмотевични стихии, основно в масивите от Западна България.

И на следващия ден в югоизточните региони от Балканите ще остане най-вече слънчево и към момента горещо, само че в северозападната половина от полуострова ще бъде с превалявания, тук-там интензивни с условия за мощни гръмотевични стихии. Причината – леден атмосферен фронт, който ще премине и през нашата страна.

У нас, и в неделя тук-там ще вали. Ще бъде доста прохладно, с сдържан и мощен северозападен вятър, а понижението на температурите ще продължи. В началото на новата седмица вятърът ще отслабне, само че ще бъде хладно за сезона. Ще има и слънчеви часове, само че и региони с валежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР