И днес ще се задържи по-студено от обичайното за средата

...
И днес ще се задържи по-студено от обичайното за средата
Коментари Харесай

Студено и дъждовно време ни очаква до края на деня - вижте кога се затопля

И през днешния ден ще се задържи по-студено от нормалното за средата на април. Максималните температури ще бъдат сред 9° и 15°, в София - към 9°. Ще е най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, по-значителни в Западна България, до момента в който в североизточните региони ще остане съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток.

Облачно, на доста места с превалявания, ще е времето и през нощта, и през утрешния ден . Минималните температури сутринта ще бъдат сред 4° и 9°, а оптималните сред 10° и 15°, в южните региони до 17°.

Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан вятър от изток-североизток. Привечер преваляванията ще се усилят и през нощта против понеделник тук-там в Западна България и западните региони на Горнотракийската равнина преваляванията ще са обилни.

Облачно и с превалявания ще е времето и в планините , като над към 1500 метра ще вали сняг .

През нощта против понеделник и тук-там в масивите от Западна България преваляванията ще са обилни.

Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури в курортите - от 4 до 8 градуса. Опасността от лавини в планините остава нараснала.

Не единствено у нас, а над целия Балкански полуостров ще е най-вече облачно. Дъжд ще вали в западните и централните елементи на полуострова, а в планините преваляванията ще са от сняг.

С превалявания от дъжд, а в планините от сняг ще е времето и в по-голямата част от Европа . С раздрана облачност, намаляваща до слънчево, ще е над Скандинавския полуостров и северната половина на Европейска Русия. Слънчево ще е и на Пиренейския полуостров.

У нас и в околните дни ще остане по-студено от нормалното, по-често облачно, на доста места с валежи от дъжд.

В понеделник в доста региони от страната се чакат обилни превалявания, тук-там съпроводени и от гръмотевици.

Ще превалява и във вторник , само че ще стартира стопляне. Повишението на температурите ще продължи и през идващите дни, когато ще има и повече слънце.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР