И днес ще бъде много горещо с максимални температури между

...
И днес ще бъде много горещо с максимални температури между
Коментари Харесай

Горещо и днес, и утре - температури до 36°

И през днешния ден ще бъде доста горещо с оптимални температури сред 31° и 36°, по Черноморието - сред 29 и 31 градуса. В следобедните часове в Северозападна България ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, в останалата част от страната към момента от изток-югоизток.

Валежи, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевици, ще има основно в планинските, а през нощта и в югозападните региони от страната. До сутринта облачността ще намалее и на следващия ден денят съвсем на всички места ще стартира със слънчево време.

Минималните температури ще бъдат сред 16 и 22 градуса, а оптималните – от 28° до 35°. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, в Западна България - от запад-северозапад. Валежи и гръмотевици ще има в следобедните часове на доста места в западната половина от страната.

И в планините повече облаци, а в доста региони превалявания и гръмотевици ще има също основно през втората половина на деня. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 18 до 24 градуса.

По Черноморието и на следващия ден ще остане слънчево, с оптимални температури към 29°-30°. Ще духа до слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще бъде едва, а температурата на морската вода е 26°-27°.

В Европа . Валежи и гръмотевици ще има във Франция. В следобедните часове ще превалява в планинските региони на Апенините, както и на доста места в западните и централните елементи от Балканския полуостров. След краткотрайното захлаждане, на Пиренеите още веднъж ще бъде горещо.

У нас през идващите дни температурите ще се намаляват, по-съществено оптималните. Ще има и слънчеви часове, само че и региони с превалявания, по-интензивни и на повече места в страната в четвъртък и петък .


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР