И днес разследването в Бургаско продължава с разпитите на свидетели

...
И днес разследването в Бургаско продължава с разпитите на свидетели
Коментари Харесай

Майката на шофьора на камиона-ковчег не знаела с какво се занимава синът ѝ

И през днешния ден следствието в Бургаско продължава с разпитите на очевидци и следствен опит. Пред Нова телевизия говори майката на водача на камиона, в който край Локорско бяха открити загинали 18 мигранти.

Дълго време той не казвал с какво се занимава. „ Боже, Боже, Боже. Къщата ни за ремонт, отиде за повече пари сякаш там, този човек му даваше хубави пари. Какво става - не знам. И камионът, споделя, е на ремонт. Тръгнал сякаш да пътува, отново се развалил ”, споделя Василка. „ Той работи с един камион, на индивида от Бургас ли е - не знам. С камион работи ”, твърди майката на посочения за водач като добавя, че камионът е жълт.

Вместо на ремонт обаче, жълтият камион бил прикрит по черния път край село Локорско. За този курс, съгласно проверяващите, водачът получил 5200 евро. Най-много пари обаче са платени на ръководителя на групата. За всеки незаконен мигрант е взимал сред 500 и 1000 евро. Той е лежал в пандиза за каналджийство. Но даже и от там е управлявал групата. Парите от схемата били давани още в Турция.

Състоянието на част от оживелите мигранти от изоставения камион край Локорско се усъвършенства. Един от афганистанците, настанени в „ Пирогов ”, остава в интензивно поделение. Други петима са настанени в токсикологията. Тримата признати в интензивния блок на ВМА също са изведени от реанимация. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР