И днес продължиха проблемите. Шофьори, преминаващи през граничния пункт Кулата“,

...
И днес продължиха проблемите. Шофьори, преминаващи през граничния пункт Кулата“,
Коментари Харесай

Шофьори недоволстват от системата за електронни винетки на ГКПП Кулата“

И през днешния ден продължиха проблемите. Шофьори, преминаващи през граничния пункт „ Кулата “, недоволстваха от неналичието на терминал за закупуване на електронни винетки. На влизане в страната ни от Гърция с изключение на българите, и непознатите водачи не съумяха да си купят цифров стикер. Регионалният министър даде обещание, че на следващия ден там ще има инсталирани апарати.

Кулата, Петрич

Много от българските водачи на товарни коли, които през днешния ден пътуваха за Гърция и Италия, споделиха, че са с хартиени стикери. Обясниха, че не са извършители и не подлежат на санкции, тъй като те са в действие до приключване на периода им.

„ Аз съм годишна, която е до февруари 2019 година, само че има сътрудници, които нямаха винетки и просто се чудят от къде да вземат винетки, с цел да минат границата, другояче са подложени на глоба “, изясни пред камерата на Българска национална телевизия един от водачите.

Заради неналичието на терминали за електронни винетки чужденците, най-вече гърци,бяха принудени да пътуват до бензиностанциите в региона на граничния пункт, откъдето да закупят цифров стикер. Това обаче се оказа невероятно, тъй като и там нямаше нужните устройства. Служители на комерсиалните обекти ги осведомиха да търсят други разновидности.
 Трима уволнени висши служители поради проблемите с електронните винетки Трима уволнени висши служители поради проблемите с електронните винетки
Уволнения поради неприятната организация с въвеждането на електронните винетки. Премиерът разпореди отстраняването на двама ръководители в Агенция Пътна ин...

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ оповестиха, че доникъде на другата седмица ще бъдат конфигурирани терминали за самотаксуване на всички контролно-пропускателни пунктове, по проект - график на Кулата това би трябвало да стане в тези два почивни дни. По-рано през днешния ден пунктът Кулата-Промахон на българо-гръцката граница беше затворен за товарни коли.

ТИР-ове не се пропускаха от гръцките гранични управляващи поради усложнената метеорологична конюнктура и мощен снеговалеж в южната ни съседка. Пропускаха се единствено леки коли и рейсове от двете страни на границата.
 Затвориха за товарни коли пункта Затвориха за товарни коли пункта "Кулата " - "Промахон "
Затворен за товарни коли е пункта на българо-гръцката граница "Кулата " - "Промахон ". ТИР-ове не се пропущат от гръцките гранични управляващи поради...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР