И днес при президента Румен Радев имаше консултации за излъчване

...
И днес при президента Румен Радев имаше консултации за излъчване
Коментари Харесай

Втори ден на консултации при президента за излъчване на редовен кабинет

И през днешния ден при президента Румен Радев имаше съвещания за лъчение на постоянен кабинет в границите на 46-ото Народно заседание вероятно с третия мандат. С президента разговаряха представители на „ Демократична България “, Движение за права и свободи и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “.

Президентът попита дали методът при консултациите в Народното събрание би трябвало да се промени, с цел да си случи съставянето на постоянно държавно управление.

Христо Иванов от Демократична България е безапелационен, че няма да поддържа държавното управление с мандат на Българска социалистическа партия. Кабинетът да има времеви небосвод да изведе страната от рецесиите през зимата и да бъде без ярки политически фигури, желаеха от Демократична България.

„ Ключовият детайл, няма какво да го укривам, е в готовността на сътрудниците от „ ИТН “ да влязат в този диалог за третия мандат. Без това няма по какъв начин да стане “, призна Иванов.

Движение за права и свободи е „ за “ основаване на постоянен кабинет. На въпрос ще поддържат ли експертен, Карадайъ отговори: „ Зависи какви имена ще се предложат, тъй като сегашният длъжностен кабинет има много пропуски “.

Подкрепата на Движение за права и свободи обаче няма да е безусловна, както в предходния парламент.

От „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ пък ще поддържат основаването на кабинет без значение кой ще получи третия мандат.

„ Трябва да бъдат избегнати грешките при опита за сформиране на държавно управление през първия мандат. Имаме подробна пътна карта, ще я представим.

Независимо на коя мощ бъде връчен мандата ще постави старания този мандат да бъде осъществя “, сподели Мая Манолова от ИБГНИ. Преговорите би трябвало да са открити и транспарантни, безапелационна е Манолова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР