И днес негови възпитаници споделят, че освен любовта към правото

...
И днес негови възпитаници споделят, че освен любовта към правото
Коментари Харесай

Дългогодишният преподавател и юрист Масис Хаджолян бе удостоен с почетно звание във Варна

И през днешния ден негови ученици споделят, че с изключение на любовта към правото и науката, Масис Хаджолян е съумял да им съобщи персоналния си образец за праволинеен морал, правдивост, безпристрастност, чест и безрезервност.

С решение на Академичния съвет на Варненския свободен университет, дългогодишният учител и правист доцент доктор Масис Хаджолян бе почетен със званието " Почетен професор на ВСУ " Черноризец Храбър " за заслугите му в развиването на университета, както и за неговия безрезервен труд за популяризирането и одобряването на имиджа на висшето учебно заведение. Почетното звание бе присъдено и по отношение на 90-годишнината на видния варненец. Нагръдният знак и допломът връчи президентът доцент доктор Красимир Недялков.

Масис Хаджолян е измежду плеядата водещи преподаватели, които през октомври 1991 година, стартират образованието на първите студенти на Варненския свободен университет. Той е измежду основателите на Юридическия факултет, на който след това е зам.-декан и декан. Преподава правната материя, като я обогатява с скъпия си опит като дълготраен областен и областен прокурор на Варна. Масис Хаджолян е измежду основоположниците и първопроходците в основаването на факултетите и специалностите на ВСУ „ Черноризец Храбър “, като работи безрезервно наред с великите имена на българската просвета - проф. д.ю.н. Тамара Хинова, проф. д.ик.н. Данаил Данаилов, проф. Здравко Трайков, проф. д.ю.н Боян Станков, проф.д.ист.н. Дойно Дойнов и други

И през днешния ден негови ученици споделят, че с изключение на любовта към правото и науката, Масис Хаджолян е съумял да им съобщи персоналния си образец за праволинеен морал, правдивост, безпристрастност, чест и безрезервност. Името му продължава да бъде пример за ценностна система освен измежду възпитаниците на Юридическия факултет, само че и на генерации студенти, свързали професионалното си развиване с политологията, обществени действия, администрацията, стопанската система, публицистиката и изкуствата, написа в претекстовете към решението на Академичния съвет на университета.
" Зад харизматичната усмивка и скромния, внимателен и тънък темперамент на доцент Хаджолян, стои човек с необхватен светоглед и взор към далечните хоризонти. Той съумя да облече опита, знанията и фантазиите в роба от просвета, да уточни пътя и да въодушеви студенти, сътрудници, преподаватели и другари ", сподели проф. доктор Петър Христов - ректор на ВСУ " Черноризец Храбър ".
Проф. д.ик.н. Анна Недялкова - ръководител на Настоятелството на университета благодари за скъпите препоръки и всеотдайността на Масис Хаджолян.

" Добрите думи, които бяха казани, ме задължават да продължа да работя и пребивавам, по този начин както е било и до момента ", сподели с неспокойствие почетният професор на ВСУ " Черноризец Храбър " пред множеството другари и посетители, почели празника му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР