И днес напрежение и спорове в парламентарната зала не липсваха.

...
И днес напрежение и спорове в парламентарната зала не липсваха.
Коментари Харесай

Докато много други хора се опитват да разиграват театрални сцени, ние трябва да вършим работа

И през днешния ден напрежение и разногласия в парламентарната зала не липсваха. Социалистите скандираха "Мишки " преди представянето на новите антикризисни ограничения на държавното управление от обществения министър Деница Сачева, и министрите на стопанската система и опазването на здравето Лъчезар Борисов и Костадин Ангелов.

Сачева напомни от парламентарната естрада, че новите социално-икономически са в общ размер на 1,162 милиарда лв. и са с източник националния бюджет. С тях от 1 август ще се усилят с 30% и средствата за заплати на чиновниците в министерството, натоварени с действия по преодоляване на пандемията и последствията от нея.

До 2 млн. пенсионери ще доближат към 320 млн. лева От август до октомври те ще получават по 50 лева в допълнение. Личните асистенти ще са обезпечени за майките на деца с увреждания със 122 млн. лева За заплати в обществената сфера са планувани 275 млн. лева От тях 155 млн. са ориентирани към бранш "Здравеопазване " - главната част отива към бюджета на НЗОК и оттова към заплатите на медицинските експерти. Повече пари ще има и за обществените домове.

"Докато доста други хора в действителност се пробват да разиграват театрални подиуми, ние би трябвало да вършим работа. Всеки ден работим с жители, които имат действителни проблеми, и нашият фокус е да намерим решение – да получат храна, заплати, работа, да има вероятност ", изрично съобщи общественият министър.

Сачева увери, че това, което е оповестено, задоволително ясно демонстрира холистичния метод на министерството на труда и обществената политика. "Мислим както за хората с увреждания, по този начин и за бездомните, и за безработните, и за тези, които желаят да запазят заетостта си”, отбрани министърът себе си и кабинета.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР