И днес, на отделни места, главно по поречието на Дунав,

...
И днес, на отделни места, главно по поречието на Дунав,
Коментари Харесай

Тихо и слънчево време ни очаква днес

И през днешния ден, на обособени места, основно по поречието на Дунав, по Черноморието и в Горнотракийската равнина, денят ще стартира с краткотрайни мъгли. През деня ще бъде съвсем безшумно и най-вече слънчево. Ще има краткотрайни нараствания на облачността – най-вече висока.


Минимални температури - сред 2° и 7°, в София – към 5°, на морския бряг – от 10° до 1°3, оптимални - сред 18° и 23°.

В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 17°, на 2000 метра - към 10°.

През нощта облачността ще стартира да се усилва и в сряда ще доминира облачно време, а в Северна и Източна България ще има и валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде сдържан. Температурите ще се намаляват, като в североизточните региони оптималните ще бъдат под 10°, в останалата част от страната - сред 12° и 17°, на обособени места в Южна България - до 20°. В четвъртък към този момент на всички места дневните температури ще са най-вече сред 7° и 12°. На повече места в цялата страна ще има валежи, а в планините над към 1500 метра надморска височина ще вали сняг. В петък вятърът ще се ориентира от югоизток и ще стартира стопляне. Ще остане най-вече облачно, със слаби валежи към момента тук-там в Южна България. В събота ще доминира облачно време, само че единствено на обособени места в крайните източни региони са вероятни слаби валежи. В неделя облачността ще се раздра. През почивните дни покачването на температурите ще продължи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР