И днес минималните температури в цялата страна са положителни –

...
И днес минималните температури в цялата страна са положителни –
Коментари Харесай

Очаква ни слабо затопляне през почивните дни

И през днешния ден минималните температури в цялата страна са позитивни – от 2° в Смолян до 10° в Пловдив, в София – 5°. След проливните превалявания през последните дни, най-голямото измерено количество за миналото денонощие е 22 литра на кв. м в Тетевен. В следобедните часове на доста места ще бъде с превалявания от дъжд, по-значителни в Източна България, Предбалкана и Рило-Родопската област.

Максималните температури ще бъдат от 6° - 7° в североизточните до 13° - 14° южните региони от страната, в София - към 9°.

Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад, в Североизточна България и по Черноморието - от североизток. През нощта вятърът в множеството региони краткотрайно ще стихне, превалявания от дъжд ще има на малко места и ще са слаби.

Минималните температури на следващия ден в по-голямата част от страната ще бъдат сред 0° и 5°, в София – към 3°, а оптималните още веднъж ще са в необятни граници – от 8° и 15°.

Ще вали основно в централните елементи от страната, а в в югозападните региони ще има и слънчеви часове. Вятърът ще е слаб до сдържан от север-северозапад.

По Черноморието ще е съвсем без превалявания. Максималните температури там ще са сред 8° и 11°. И вятърът, и вълнението на морето ще бъдат слаби.

И в планините ще бъде облачно, по върховете – мъгливо. Валежите там ще са най-вече от сняг, под 1300 метра - от дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити елементи – сдържан вятър от запад-северозапад, а температурите там ще се задържат без основна смяна.

През почивните дни следва едва стопляне. Повече слънчеви часове ще има в събота, когато единствено тук-там в планинските и източните региони след обяд ще превали дъжд. В неделя ще има повече региони с превалявания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР