И днес максималните температури ще останат все още по-високи от

...
И днес максималните температури ще останат все още по-високи от
Коментари Харесай

Обилни снеговалежи, виелици и навявания днес и утре

И през днешния ден оптималните температури ще останат към момента по-високи от типичните за сезона, в множеството региони сред 2° и 8°, само че в композиция със мощния вятър чувството ще бъде за по-студено от действителното време. Ще бъде облачно, в доста региони с превалявания, най-вече от сняг, по Черноморието - от дъжд и сняг. Предупреждение за значителни снеговалежи и условия за за виелици и навявания е в действие през днешния ден в планините, планинските региони и в Лудогорието.

През нощта преваляванията, към този момент на всички места от сняг, ще продължат, по-значителни в Северна България и планинските региони, където ще натрупа снежна завивка до към 10-20 см. С доста мощен вятър от север-североизток, в Източна България с пориви до към 90 км/ч, ще нахлува по-студен въздух и температурите на следващия ден внезапно и значително ще се намалят. Обилни снеговалежи се чакат в Предбалкана и в източните региони, където също ще се образува снежна завивка. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи, остават изискванията за виелици и навявания.

Облачно и мъгливо ще бъде в планините. На доста места ще вали сняг, с по-значителни количества в Стара планина, Странджа и тук-там в Рило-Родопска област. Ще духа мощен, по билата краткотрайно плевел вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максималните температури по високите върхове ще паднат до минус 17- минус 18°.

В понеделник ще вали към момента основно в Източна България, само че ще остане прохладно, а захлаждането ще продължи. С понижението на облачността през идващите дни заран ще бъде доста студено с минимални температури тук-там до минус 14° - минус 15°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР