И днес максималните температури ще бъдат много по-високи от климатичните

...
И днес максималните температури ще бъдат много по-високи от климатичните
Коментари Харесай

Необичайно топло за сезона и в близките дни

И през днешния ден оптималните температури ще бъдат доста по-високи от климатичните правила, в множеството региони сред 23° и 28°, в София – към 24°, по-ниски по Черноморието - сред 19° и 23°. В следобедните часове ще се
задържи слънчево , със слаб до сдържан североизточен вятър.

И на следващия ден ще бъде слънчево , само че през втората половина на деня ще има повече облаци, а на изолирани места се чака и да ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 24° и 29°, по Черноморието - сред 19° и 23°.

И на морския бряг ще бъде прохладно , а в следобедните часове тук-там е допустимо да превали. Температурата на морската вода продължава да се покачва и към този момент е към 14°-15°.

И в планините ще бъде слънчево, със изолирани следобедни валежи. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Температурите едва ще се намалят и оптималните по най-високите върхове ще бъдат сред 3 и 6 градуса.

В Европа продължава дъждовното и прохладно време на Британските острови и на Скандинавия полуостров. Причината – просторен циклон. В останалата, по-голяма част от Европа, в това число и на Балканите, ще бъде слънчево, а в множеството региони и по-топло от нормалното за това време от годината.

У нас, в събота ще бъде слънчево, само че ще има и региони със следобедни валежи и гръмотевици, с най-малка възможност в Западна България. В неделя и понеделник ще бъде слънчево, само че във вторник още веднъж ще има валежии гръмотевици. Ще стартира и захаждане.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР