И днес хиляди московчани минаха през Борисовото гробище, за да

...
И днес хиляди московчани минаха през Борисовото гробище, за да
Коментари Харесай

И днес Московчани оставят цветя на гроба на Навални

И през днешния ден хиляди московчани минаха през Борисовото гробище, с цел да оставят цветя на гроба на Алексей Навални.
Прочетете още
Опозиционни осведомителни уеб сайтове разгласяват информация и фотоси от мястото, за разлика от официозите, където както и през вчерашния ден информация за публичната реакция няма. Официозните издания оповестиха единствено за църковната работа, на която са участвали само родителите и околните на Навални, само че и посланици на западни страни и Съединени американски щати. Не се намира нито едно отразяване на километричните опашки от руснаци, която се изви по улиците наоколо до Борисовото гробище. Последните информации също по този начин са от през вчерашния ден по обяд, като от през днешния ден, 2 март липсват такива.

Още от сутринта на гробището идват хора, които оставят цветя. Органите на реда не престават да бдят на централните улици към гробището, както и към него, само че не стопират руснаците, нито лимитират времето им на престой край гроба на Навални, написа " Медуза ".

Сутринта пристигнаха още веднъж майките на Алексей и Юлия Навални.

Тази нощ незнайни, във всеки случай неуниформени, прибраха цветята, които хиляди руснаци оставиха отвън Борисовото гробище на спонтанни за поклонение места, защото управляващите затвориха входа в 20.00 часа, което не разреши на доста жители да отдадат последна респект на опозиционния политик.

Руските организации оповестиха за доста такива места за поклонение в разнообразни елементи на Руската федерация, най-често на паметниците на жертвите на политическите репресии от времето на Сталин. В множеството градове цветята, венците и фотосите на Навални изчезнаха през нощта.

С над 100 арестувани и с публично доказана мярка завърши вчерашният ден, само че като цяло съществено ексцесии от страна на службите не бяха маркирани. Според информация от тази заран правозащитният портал ОВН-Инфо описът със арестуваните е 103 в близо 20 града на Руската федерация.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР