И децата знаят, че това какво ядем се отразя на

...
И децата знаят, че това какво ядем се отразя на
Коментари Харесай

Полезно за тялото, полезно за природата

И децата знаят, че това какво ядем се отразя на това какъв брой сила имаме и какъв брой сме здрави. Много храни се възприемат като здравословни, само че има ли вид те да са по едно и също време положителни за нашето здраве и това на планетата?
 Периодично недояждане, циклично хранене и какво тъкмо съставлява
Циклично хранене, а не от време на време недояждане

Тайната и на звездите, и на водачите на мнение

На този въпрос постоянно се пробва да отговори доктор Тим Спектър - професор по генетична епидемиология в King`s College и създател на книгата The Diet Myth. И предлага къс лист с артикули, оповестен в.

Кейл и броколи

Кейлът е елементарен за развъждане и супер потребен за чревния микробиом. Броколите пък са богати на витамините С и К, и най-добре да се подготвят задушени.

Нахут и соя

И двете култури са богати на протеини и не изискват доста за развъждането си. Освен това оферират редица разнообразни способи за обработка и подготвяне.

Гъби

Според доктор Спектър това е подценявана храна, която понижава риска от хронични болести, усъвършенства усвояването на витамин D и е растителен протеин.

Овес и елда

Хранителни, потребни и вкусни, тези житни култури съдържат по-малко скорбяла, която не си " играе " с кръвната ни захар. За разлика от киноата, която е твърдо " не " за Спектър - просвета, която въздейства зле на разнообразието в земеделието на Перу.

Миди

Калий, желязо и витамин В12. И стабилно развъждане.

Малко пиле и органични яйца

Пилето е най-устойчиво отглежданото месо, в случай че се ограничим до едно пиле на седмица за семейство от четири индивида. И го използваме цялото, като приготвим от " отпадъците " бульон. Яйцата са богати на омега мастни киселини, като Спектър предлага потреблението до шест на човек на седмица.

Кисело зеле и кимчи

И двете туршии са резултат на млечно-киселата ферментация, евтини са за подготвяне и са богати на пробиотици.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР