И децата знаят, че мафията се удря смъртоносно, когато бъдат

...
И децата знаят, че мафията се удря смъртоносно, когато бъдат
Коментари Харесай

На Пеевски - с любов или как държавата налива милиони на олигарха

И децата знаят, че мафията се удря смъртоносно, когато бъдат спрени потоците с пари към нея. Без пари мафията е общ брой от нападателни примитиви. Без пари мафията губи надзор над прокуратура и държавни институции. Капо ди тути капо става единствено капо (глава) и стартира да се оглежда, вместо да подрежда. Така е по света, филмите и книгите.
Не и в България. Тук, когато мафията стартира да губи финансови доходи, най-отвисоко им се отварят нови кранчета. По тях, вместо вода като за Перник, потичат пари на данъкоплатците. Българските безмълвни, кротки данъкоплатци!

Делян Пеевски е почтен предприемач и огромен престиж за едни и гранде мафиот за други. Въпрос на ценностна система. Та, за този човек българската страна от години поставя неимоверни грижи. Например, когато реши да се разправи със своя досегашен покровител Цветан Василев цели държавни институции и прокуратурата се втурнаха да му оказват помощ. И КТБ бе фалирана, а активите й присвоени. Това бе преди пет години, ще кажете. Да, само че помощта на страната за него продължава да се излива като рог на изобилието.

- Преди ден-два министър председателят Борисов съобщи: Тотото може да помогне на „ Левски “. Обещал съм козирка на „ сините “ . Да не заплаща милиони Васил Божков на „ Левски “, а всички български данъкоплатци! Какво общо има Пеевски с това? Ето фрагмент от писмото на сини почитатели от 13.02.2020: " … от 2012 година до края на ръководството на клуба от Иво Тонев, Александър Ангелов (близък юрист на Пеевски, бел.ред.) и Николай Иванов са останали милионни отговорности за ПФК Левски. И то не към футболисти или треньори, а към някакви други субекти кръжали към клуба ни в този интервал. Вие би трябвало да ги знаете най-добре кои са ищците и какви са отговорностите на ПФК Левски в тези над 20 правосъдни каузи.

Господин Русев (Спас Русев, бел.ред.), през лятото на 2016 година също бяхте спуснат отпред на ПФК Левски. Още с първата си изява като нов притежател предизвикахте иронични усмивки измежду присъстващите левскари. Господин Русев, достоверният левскар няма потребност от авансово готова тирада, с цел да изяснява какво място заема в живота му идеята „ Левски “. Шампионска лига, козирка, ново табло,китайски вложители останаха следващите неизпълнени обещания ".

И зад Александър Ангелов, и зад Спа Русев надничаше радостният Пеевски. Но не те ще заплащат задълженията, насъбрани от тяхното ръководство, а всички българи.

Премиерът споделил Тотото да налива в „ Левски “. А за какво не в други клубове? За не в други спортове? Въобще за какво той подрежда?

- 60 млн лв. ще налее Министерството на превоза в частна компания, която ще поеме разпространяването на периодическия печа т. Условията на търга са такива, че на тях дава отговор само пеевската компания за разпространяване. На процедура Пеевски ще получи 60 милиона, с цел да свърши това, което Борисов даде обещание да свърши страната. Как става по този начин, че когато Пеевски е разпространявал, го е правил като активност със подобаващ риск, а в този момент когато компанията му е пред банкрут, страната ще и налее 60 милиона за 4 години? Наши 60 милиона!

- Държавата е на път да налее десетки милиони и за използването или пазаруването на затворилата верига „ Лафка “ на Пеевски . И тази компания на Пеевски е пред банкрут, само че внезапно ще получи свежи милиони за нещо, което не е в положение да ръководи. Васил Божков отказал да купи „ Лафка “, разясняват осведомени, тъй като е губещо дружество. Заради това Пеевски му оповестил война. Включи се и прокуратурата, а Божков отпътува в ОАЕ. И ето, че губещото дружество „ Лафка “ ще получи свежи милиони от… страната. Наши пари!

- Държавната банка ББР е отпуснала на компании, свързани с Пеевски, над 200 млн лв.. Как тези компании обсужват заеми си е загадка. Но като знаем по какъв начин Пеевски се отнесе с КТБ, можем да единствено да допускаме по какъв начин ще се развият връзките и с ББР. Говори се за неплатежоспособност на негови компании, което ще е огромен проблем за ББР. И за всички нас, тъй като ще изгорят наши милиони.

Всичко това се прави със знанието и глобата на изпълнителната власт, отпред на която е министър председателят Борисов. Вместо същата власт да ревизира бизнеса му, само че както до момента - чисто официално. Булгартабак, да вземем за пример. Или покупко-продажбите по ещо напълно просто за регулиране: по какъв начин Пеевски е купил половината акции на вестник „ Уикенд “, след това уеб страницата Блиц и други медии до 2016 година, когато е заявил, че има остарял Опел и няколко хилядарки. Милиони заявява чак през 2017 година Работа за няколко дни.

Та се питаме, с какво цялата страна е подвластна от Пеевски, та демонстрират такава трогателна угриженост за него? С какво той държи ръководещите?

Или става дума за обич?

Затова предлагаме Народно събрание да гласоподава 27 юли – датата, на която се е родил Делян Славчев Пеевски за народен празник. Решението ще е единомислещо, защото Пеевски има мощно въздействие във всички парламентарни групи.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР