и депутат от Ликуд Нир Баркат обяви, че може да

...
и депутат от Ликуд Нир Баркат обяви, че може да
Коментари Харесай

Екскмет на Йерусалим готов да замени Нетаняху като израелски премиер

и народен представител от " Ликуд " Нир Баркат разгласи, че може да оглави идващото израелско правтелство. Той прикани Гидеон Саар и Нафтали Бенет да се причислят към ръководено от партията държавно управление. Ако актуалният министър председател и претрупан с мандат за сформиране на кабинет Бенямин Нетаняху се отдръпна, Баркат ще се опита да го размени, съобщи israelnationalnews.com.

" Ако министър-председателят реши да се отдръпна, тогава сигурно ще се кандидатирам за министър-председател и ще печеля ", сподели Баркат в изявление по време на конференция, извършена в Ейлат. Той прикани партиите " Ямина " и " Нова вяра " да се причислят към ръководено от Ликуд държавно управление.
 Лапид подготвен да сформира израелско държавно управление, в случай че Нетаняху не успее
Лапид подготвен да сформира израелско държавно управление, в случай че Нетаняху не успее

Но министър председателят има още 2 седмици

Припомняме, че по-рано водачът на " Йеш Атид " предоставено да образува държавно управление, в случай че министър председателят Бенямин Нетаняху не го направи преди крайния период от началото на май. За задачата той е подготвен да работи с леви и десни партии. Лапид е обезпечил 45 депутати, които ще го поддържат в евентуален втори кръг от съвещания с президента Реувен Ривлин.

Нетаняху към момента има 2 седмици, с цел да се опита да образува коалиция преди 4 май, макар че може да получи двуседмично удължение от президента, откакто изтече времето.

Лидерът на израелската партия " Ямина " Нафтали Бенет съобщи, че ще поддържат " Казах го пред Нетаняху и ще го кажа и тук също - " Ликуд " може да разчита на гласовете на партия " Ямина " при сформирането на дясно държавно управление ", разгласи Бенет.

Миналата седмица президентът на Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР