И да е имало криза в психичното здраве преди 2020

...
И да е имало криза в психичното здраве преди 2020
Коментари Харесай

Половината американци са се сринали психически през пандемията

И да е имало рецесия в психологичното здраве преди 2020 година, ново изследване откри, че пандемията на ковид може да я е изтласкала отвън надзор. Половината американци считат, че са изгубили цялостен надзор над живота си през последната година, заяви StudyFinds, представени от БГНЕС.

Проучване измежду 2000 души разкрива, че 47% се усещат безпомощни, до момента в който 44% споделят, че са достигнали най-ниската си прочувствена точка през последната година. От предишния март американците оповестяват, че се борят с повече тревога (42%), меланхолия (37%) и самотност (31%) от всеки път.
 Пандемията от ковид и новата нормалност - туризъм единствено за богатите * Пандемията от ковид и " новата нормалност " - туризъм единствено за богатите*
" Най-често срещаният израз на уеб страницата на Световния Икономически Форум (WEF) е „ новата нормалност ”. Следя деликатно всички ст...

Докато 72 % са съгласни, че грижите за психологичното здраве са също толкоз значими, колкото и грижите за физическото здраве, сега единствено 18 % са записани в лечебни сесии. Четиридесет и шест % от търсещите помощ се борят да намерят терапевт, който да им помогне. Други 54 % споделят, че са се мъчили да намерят подобен, който в действителност ги схваща.

Друго огромно затруднение включва намирането на снабдител на здравни грижи за тяхното физическо здраве. Други проблеми варират от намирането на доктор, който обслужва против застраховка (32%), намирането на някой, който могат да си разрешат (24%), и намирането на доктор, с който е елементарно да се свържете или да пътувате до него (23%).

Поръчано от Monarch и извършено от OnePoll, изследването открива, че пандемията е помогнала да се усъвършенства метода, по който американците търсят помощ посредством назначения за телездраве. Един на всеки трима американци (35%) споделя, че е употребявал телездравни услуги и преди, а три четвърти от тази група са го употребявали за първи път през последната година.

Като цяло трима на всеки четирима респонденти, които неотдавна са употребявали срещи за телездраве, имат вяра, че това е по-лесно от прегледи с физическо наличие. Почти половината от интервюираните (49%) настояват, че техният доктор е обърнал повече внимание на здравословните им проблеми. Четиридесет и осем % споделят, че срещите за телездраве са били толкоз ефикасни, че възнамеряват да продължат да употребяват услугата за всички свои здравни потребности след Коронавирус. Американците употребяват най-вече срещи за телездраве, с цел да посещават общопрактикуващи лекари (60%), профилирани лекари (35%) и терапевти (29%).
 Пандемията усили заплатите в опазването на здравето Пандемията усили заплатите в опазването на здравето
Разходите на компаниите за един час труд през първото тримесечие на годината са приблизително с 4,9% по-високи по отношение на същия интервал на 2020 година, об...

„ Няма подозрение, че тази година натовари невиждано всички “, споделя в изказване съоснователят и основен откривател на Monarch Ралф Цимерман. „ За мнозина изолирането поради пандемията означаваше също по този начин, че достъпът до здравна помощ - от която психологичното здраве е значима част - беше стеснен, когато имахме най-голяма потребност от нея. Ако се чувствате в дупка и не можете да получите помощ, ще се почувствате единствено още по-зле. "

Шест на всеки 10 души виждат в пандемията причина за смяна в метода, по който гледат на смисъла на психическото и физическото здраве. Повече от половината (56%) прибавят, че в този момент обръщат по-голямо внимание на психологичното си здраве, в сравнение с преди пандемията. COVID-19 също улеснява намирането на доктор. Тридесет % имат вяра, че в този момент било доста по-лесно да се назначи обзор, който се вписва в графика им по време на пандемията.

Петдесет и седем % от американците в терапия считат, че последните промени в технологиите улесняват приемането на професионална помощ за психологично здраве в днешно време. Почти толкоз (53%) считат, че телездравето прави лечението по-лесна и по-ефективна.

„ Макар че не е евентуално телездравето да размени напълно всички преимущества на персоналното срещане с терапевт, има способи технологиите единствено да продължат да усъвършенстват достъпа до терапия и даже да усъвършенстват обезпечаването на хората в потребност с терапевта, най-подходящ за техния характерен здравен проблем, местонахождение, график и желания за заплащане “, прибавя Цимерман.
 Коронавирусът по света: Русия още веднъж е с най-вече инфектирани и умряли за денонощие в Европа Коронавирусът по света: Русия още веднъж е с най-вече инфектирани и умряли за денонощие в Европа
179 717 328 са към този момент публично записаните случаи на ковид по света, демонстрира статистиката на Worldometers. От тях 91,48 на ст...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР