И.д. премиерът на Румъния Виорика Дънчила обвини днес президента Клаус

...
И.д. премиерът на Румъния Виорика Дънчила обвини днес президента Клаус
Коментари Харесай

Скандал по върховете в Румъния за завода на Фолксваген

И.д. министър председателят на Румъния Виорика Дънчила упрекна през днешния ден президента Клаус Йоханис, че въобще не се интересува от плана за създаване на цех на Фолксваген в Румъния, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

В изявление за ДиСи Нюз (DC News) Дънчила съобщи, че Европейската национална партия (ЕНП) е изпратила писмо, с което поддържа създаване на завода на Фолксваген в България, а не в Румъния, макар че Румъния предлага по-добри условия. Дънчила подсети, че Национално-либералната партия е член на ЕНП и съобщи, че де факто най-голямата опозиционна мощ се управлява от президента Клаус Йоханис, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние обсъждахме този план. Дори министърът на търговията бе в Германия, приказва с борда на Фолксваген по този план. Имаме най-изгодни условия за инвестиция ", съобщи Виорика Дънчила. " Но, за жалост, нямаме нужната поддръжка ", добави тя.

По думите й Европейската национална партия е изпратила писмо, с което поддържа България. " Г-н Вебер, който е водачът на групата, е изпратил това писмо, с което поддържат България, и тогава се запитвам къде са членовете на Национално-либералната партия (НЛП), какво е направил господин президентът Клаус Йоханис? Защото, както съм казвала, той е ръководител на НЛП. Той ни съставлява на препоръките. Не можа ли да беседва, когато върви на Съвета (на ЕС), с цел да поддържа Румъния? Не можа ли да приказва с водача на групата на ЕНП, с цел да поддържа Румъния? ", попита и.д. министър председателят Виорика Дънчила, която е съперник на Клаус Йоханис на президентските избори идващия месец.

" Ние ще се борим до последния миг ", зарича сеДънчила и добавя, че в случай че президентът не желае да се намеси, тя и държавното управление ще създадат всичко допустимо, с цел да привлекат тази инвестиция в Румъния.

Нейното държавно управление бе свалено с избор на съмнение в Народното събрание на 10 октомври. Основен основател на вота бе НЛП, чийто ръководител бе Клаус Йоханис преди да бъде определен за държавен глава през 2014 година

Германската автомобилна компания замрази решението за базирането на новия си цех след началото на турската атака в Сирия. Дотогава Турция наподобява беше любимецът за бъдещата инвестиция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР