И четиримата обвиняеми за взрива в „Миджур” бяха оправдани. Оправдателните

...
И четиримата обвиняеми за взрива в „Миджур” бяха оправдани. Оправдателните
Коментари Харесай

И четиримата обвиняеми за взрива в Миджур бяха оправдани

И четиримата обвинени за гърмежа в „ Миджур” бяха оправдани. Оправдателните присъди бяха прочетени от ръководителя на Окръжния съд Владимир Стоянов.
Собственикът на АД " Видекс " Валери Митков, някогашният шеф на отдел " Контрол на общоопасните средства " в Министерство на вътрешните работи Божидар Василев, инспекторът по сигурност на труда в цех " Миджур " Палма Иванова и Ивелина Бахчеванова - някогашен шеф в икономическото министерство бяха обвинени по делото за гърмежа в завода през 2014 година
На 1 октомври 2014 година при утилизация на противопехотни мини в цех „ Миджур “ в с. Горни Лом живота си губят 15 души – 13 мъже и две дами, от тях 11 са служащи, които са били на промяна и 3-ма са от управлението на сдружението. При гърмежа са потърпевши и 2 дами, които са били настанени в болница без заплаха за живота, съобщи Фокус.
Завод „ Миджур “ през 2014 година е благосъстоятелност на компания „ Видекс “ АД и е за произвеждане на взривни субстанции за цивилен цели и утилизация на муниции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР