И Adidas затваря магазините си в Русия Компанията все пак ...

И Adidas затваря магазините си в Русия Компанията все пак

И Adidas затваря магазините си в Русия

И Adidas затваря магазините си в Русия Компанията въпреки всичко ще продължи да заплаща на чиновниците си в странатаПрепоръчай (0)
Германският производител на спортни артикули Adidas спря работата на физическите и онлайн магазина си в Русия до второ разпореждане, следвайки стъпките на съперниците си Puma и Nike, които започнаха същото в отговор на съветската инвазия в Украйна, написа Bloomberg.

Европейският колос написа в LinkedIn, че ще продължи да заплаща на чиновниците си в Русия, само че решението ѝ е „ в символ на взаимност с тези, които приканват за мир “. В годишния си отчет за 2020 година Adidas разгласи, че 13% от всичките ѝ 62 хиляди чиновници са основани в Русия и Общността на самостоятелните страни. Компанията е прекратила партньорството си с Руския футболен съюз на 1 март.

Миналата седмица Puma съобщи, че стопира активността на всичките си магазини в Русия. От своя страна, Nike сподели, че краткотрайно ще затвори комерсиалните си обекти в страната.

Adidas също по този начин подарява пари и облекла, с цел да помогне на засегнатите от войната в Украйна и предлага поддръжка на чиновниците си в района под формата на превоз, заслон, облекла, храна и психическа помощ.

Руската инвазия в Украйна провокира остри рецензии, търговски рестрикции и финансови санкции, а също по този начин докара и до отдръпването на някои от най-популярните марки в света от страната.

В настрана известие Adidas уточни, че сменя ръководителя на активността си в Китай, откакто през последната година бизнесът се сблъска с проблеми, свързани с потребителски протест и по-голяматконкуренция.

Двете вести акцентират геополитическите провокации, пред които са изправени потребителските марки, които се борят и с въздействието на пандемията.

Цената на акциите на Adidas се увеличи с 3,2% по време на търговията във Франкфурт.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg