И 49-ото Народно събрание започна работа предишното - с фалстарт

...
И 49-ото Народно събрание започна работа предишното - с фалстарт
Коментари Харесай

Фалстарт - и новият парламент не успя да избере председател

И 49-ото Народно заседание стартира работа предходното - с провал при избора на ръководител. Първият опит се увенча с крах, откакто никой от претендентите за поста не събра задоволително гласове.

Предложенията бяха две - на Росен Желязков от ГЕРБ и на Петър Петров от " Възраждане ". След гласуването на депутатите нито един от двамата обаче не съумя да събере нужната поддръжка.

Росен Желязков, номиниран от  ПГ на ГЕРБ-СДС, събра 79 гласа,  8 депутати гласоподаваха " срещу ", а 144 -  " въздържал се ".  " За " бяха от  ГЕРБ-СДС и " ИТН ". " Възраждане "   гласоподаваха " срещу " и " въздържал се ".  " Продължаваме промяната - Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България "   и Движение за права и свободи се въздържаха.

Втората кандидатура - на Петър Петров  от " Възраждане ", получи 37 гласа " за ",  88 народни представители бяха " срещу ", а 39 се въздържаха, с което и тя беше отхвърлена.

Гласуването, съгласно признатите преди този момент правила, беше очевидно, посредством компютъризираната система на Народното събрание, по азбучен ред на номинираните.   

След гласуването Асен Василев от Политическа партия предложи събранието да вземе решение за ротационен принцип като ръководителите да се сменят на всеки два месеца , а претендентите да са от първата и втора политическа мощ - ГЕРБ и ПП-ДБ. Заедно с това да се вкара ротация и за ръководителя на правна комисия.

След предлагането му водещият съвещанието Вежди Рашидов разгласи половин час отмора.

И след почивката и след председателски съвет обаче не бе реализиран консенсус кой да застане отпред на Народното събрание. Затова председателстващият съвещанието Вежди Рашидов го приключи и даде отмора до четвъртък заран.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР