И 150 депутати да имаме, след изборите правителство само между

...
И 150 депутати да имаме, след изборите правителство само между
Коментари Харесай

Борисов: И 150 депутати да имаме, след изборите правителство само между ГЕРБ и ДПС няма да има

„ И 150 депутати да имаме, след изборите държавно управление единствено сред ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да има “, съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той даде да се разбере, че партията избира да преговоря с „ Продължаваме промяната – Демократична България “, само че насочи предизвестие към водачите на обединението да внимават какво приказват, с цел да не бъде заличена тази опция.

„ На мероприятието на „ Продължаваме промяната чухме какви ли не неприятни неща за нас, само че най-после в това време след изборите отново сме щели да си приказваме. Аз ги поучавам да отидат да изгледат една доста хубава режисура – „ Език мой, зложелател мой “, да намерят време тези два месеца, тъй като, в случай че продължат по същия метод, просто няма да си приказваме “, предизвести той.

Лидерът на ГЕРБ отбрани ръководителя на „ Да, България “ Христо Иванов поради рецензиите, които понася през миналите дни във връзка промените в конституцията. Такива пристигнаха както от страна на опозицията, по този начин и от страна на президента Румен Радев и се усилиха, откакто през почивните дни съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов съобщи пред БНР, че не помни кой е предложил текстовете в конституцията, които уреждат избора на длъжностен министър председател и назначението на служебно държавно управление. Попитан дали Иванов би трябвало да понесе някаква отговорност поради тях, Борисов съобщи:

„ Не виждам нещо, за което да е отговорен, с цел да понася отговорност. “

Борисов добави, че постоянно му е вярвал и че през последните месеци е подкрепял Иванов що се отнася до измененията в главния закон. Бившият ппремиер обаче също не можа да си спомни кой е предложил текстовете в конституцията, които дават опция на президента да избира длъжностен министър председател единствено от 10 души.

„ Имам добра памет за неща, в които съм взел участие. Аз в тези диалози не съм взел участие, тъй като това е нещо, което се преподава в университета, учи се много години за него, а и имаме много конституционалисти, които биха дали своята оценка “, отговори водачът на ГЕРБ.

Задочният спор сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ дали министърът на вътрешните работи Калин Стоянов би трябвало да остане на поста си, продължи и през днешния ден.

Попитан дали Калин Стоянов би трябвало да остане в служебния кабинет, Борисов отговори, че съгласно него той се е справил добре с Шенген и с защитата на границата.

„ От вчерашното известие на Министерство на вътрешните работи стана ясно кой е назначил дамата на Нотариуса. Калин Стоянов е персонално предопределение на Бойко Рашков като министър до последния му ден като началник на една от най-важните организации “, сподели Борисов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР