Хюстън в щата Тексас се бори с безпрецедентни наводнения, причинени

...
Хюстън в щата Тексас се бори с безпрецедентни наводнения, причинени
Коментари Харесай

Българин описа колко страшно е след урагана "Харви" в Хюстън

Хюстън в щата Тексас се бори с невиждани наводнения, породени от урагана „ Харви “. Въпреки че отслабна, стихията взе пет жертви и нанесе големи вреди на четвъртия по величина американски град. Наводнени са цели квартали, десетки хиляди хора са евакуирани, близо 300 хиляди са без ток.

Хюстън е град под вода, описа българинът Павел Господинов, който в събота е бил блокиран 4 часа на щатска автомагистрала, представен от bTV.

На места водата стига до втория етаж на постройките. Много трагично е, описа той.

Двете най-големи летища на града са затворени, а пътищата са непроходими – градът е откъснат от света. 15 души от дом за възрастни бяха избавени, откакто в обществените мрежи се появи фотография на бедстващите хора в инвалидни колички.

Репортерка от локална телевизия пък потвърди, че човешкият дълг стои над професионалния, като избави водач на камион. Бранди Смит отразявала онлайн бедствието, когато видяла бедстващия мъж, спряла минаваща кола на шерифската работа и им го показала. Шофьорът е изваден незасегнат.

Междувременно в интернет стана известен клип, сниман от водач на такси, на който се вижда по какъв начин ястреб намира заслон от бурята в автомобила му. Ястребът получи името Харви Урагана.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР