Хюстън победи Бостън със 111:110 в мач от редовния сезон

...
Хюстън победи Бостън със 111:110 в мач от редовния сезон
Коментари Харесай

Хюстън се наложи над Бостън, Мемфис надви ЛеБрон и компания

Хюстън победи Бостън със 111:110 в мач от постоянния сезон на НБА, макар че Селтикс съумяха да спрат тотално водача по точки в постоянния сезон Джеймс Хардън в по-голямата част от второто полувреме и продължението. Ръсъл Уестбруук обаче пое щафетата от своя съотборник и приключи с 41 точки.

"Обърнахме прекалено много внимание на Хардън и забравихме за другия MVP в тима им ", изясни гардът Джейлън Браун.

Хардън не означи дълго време точка и в последна сметка приключи с 21, откакто хвърли две точни стрелби от нарушаване 25 секунди преди края. Иначе Селтикс преодоляха недостиг от четири точки с оставащи 20 секунди по часовник през постоянното време и пратиха мача в продължение с тройка на Браун със сирената. Бостън вкара първия панер в спомагателната част и водеше със 110:109, само че домакините пропуснаха всичките си шест стрелби в последните 2:49 минути.

Хардън, който вкарва приблизително по 35 точки за сезона, приключи с 3/12 в последните 29 минути на срещата, а в последната четвъртина въобще не съумя да стигне до панер. Уестбруук обаче го замести ловко с 41 точки, в това число 18 във второто полувреме и три в продължението, към които той добави осем битки и пет асистенции.

Джейсъм Тейтъм вкара 32 точки и завоюва 13 битки за Бостън, Маркъс Смарт добави 26 точки и Браун приключи с 22. Даниел Тайс завоюва 15 битки за Селтикс, които влязоха в мача с 14 победи от последните си 17 мача и при нов триумф можеха да изпреварят водача в Атлантическата дивизия Торонто.

Basketball: Russell Westbrook, Houston Rockets edge Boston Celtics in OT thriller https://t.co/Wv1NdS5Xq4
— ST Sports Desk (@STsportsdesk) March 1, 2020
Мемфис завоюва възможното превю от първия рунд на плейофите в Западната конференция, откакто надделя Лос Анджелис Лейкърс със 105:88. Новакът Джа Морант вкара 27 точки и изравни персоналния си връх с 14 асистенции, а Леброн Джеймс приключи с 19 точки и 10 асистенции за Лейкърс.

Les Grizzlies s’offrent les Lakers https://t.co/lYg0q3Juxu
— Crumpe (@Crumpemag) March 1, 2020
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР