Хюстън Астрос стана първият бейзболен отбор, който посети Белия дом

...
Хюстън Астрос стана първият бейзболен отбор, който посети Белия дом
Коментари Харесай

Тръмп посрещна шампиона Хюстън в Белия дом

Хюстън Астрос стана първият бейзболен тим, който посети Белия дом в мандата на Доналд Тръмп. Шампионът на МЛБ бе признат от 45-ия президент на Съединени американски щати четири месеца откакто завоюва първата си купа от Световните серии. На 1 ноември 2017 година " астронавтите " опровергаха букмейкърите и надиграха любимеца Лос Анджелис Доджърс с 5:1 на неговия стадион, затваряйки финала с 4-3 победи.

" Мач №7 беше един от най-хубавите бейзболни мачове, които някой в миналото е гледал. Забележителен за спорта, той ни напомни за какво бейзболът е нашето национално забавление – обърна се Тръмп към своите посетители в Източната стая. – На всички играчи и управлението на Хюстън Астрос желая да благодаря за това, че сте същински първенци на полето и отвън него. Вие олицетворявате величието. "



По традиция президентът получи фланелка на Астрос със своето име и №17 на гърба, възпоменаващ годината на шампионския успех. Предишните два спортни клуба, които посетиха Тръмп – миналогодишните първенци на НФЛ и НХЛ, надлежно Ню Ингланд Пейтриътс и Питсбърг Пенгуинс, подариха на президента екипи с №45, само че този номер в Хюстън сега е владеене на питчера Герит Коул. Поканата към четвъртия водещ отбор в Съединени американски щати – първенеца на НБА Голдън Стейт Уориърс, пък бе анулирана, откакто звездата Стеф Къри се зарече да не отиде на приема поради противоречие с политиката на милиардера.

На церемонията през вчерашния ден липсваха двама от звездните играчи на Астрос – шортстопът Карлос Кореа и клoузърът Кен Джайлс, само че отсъствието им бе целесъобразно от представител на клуба " по фамилни аргументи ". Нямаше го и ветерана Карлос Белтран, който приключи кариерата си след края на шампионския сезон. Пуерториканецът е един от най-яростните обществени критици на администрацията на Тръмп.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР