ХЮСТЪН (AP) — Шефът на полицията в Хюстън обеща в

...
ХЮСТЪН (AP) — Шефът на полицията в Хюстън обеща в
Коментари Харесай

Шефът на полицията в Хюстън се извини, че отделът не е разследвал 264 000 случая поради проблеми с персонала

ХЮСТЪН (AP) — Шефът на полицията в Хюстън даде обещание в четвъртък да възвърне публичното доверие в своя отдел след разкритията, че повече от 264 000 случая, в това число над 4 000, включващи полово принуждение, бяха прекъснати през последните осем години заради липса на личен състав.

Миналия месец началникът Трой Финър разгласи, че стотици хиляди отчети за произшествия, в това число за полови похищения и имуществени закононарушения, в никакъв случай не са били изпращани за следствие, защото чиновниците им присвоиха вътрешен код, който цитира липса на разполагаем личен състав. Цифрата съставлява към 10% от 2,8 милиона отчета за произшествия, подадени през последните осем години.

„ Извинявам се на жертвите, техните фамилии, нашите жители за потреблението на кода за произшествия със полово принуждение и други насилствени закононарушения против хора “, сподели Финър на конференция в четвъртък. „ Това не са услугите, осведомени за контузиите и насочени към жертвите, които заслужават. Отново, този код н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР