Hyundai ще свие с 50% предложенията си на модели с

...
Hyundai ще свие с 50% предложенията си на модели с
Коментари Харесай

Hyundai свива портфолиото си от бензинови и дизелови двигатели на половина

Hyundai ще свие с 50% предложенията си на модели с мотори с вътрешно горене, с цел да се концентрира върху електрически автомобили, съобщи Reuters, базирайки се на свои източници в компанията.

" Това е значим бизнес ход, който преди всичко разрешава освобождението на развойни запаси, които могат да се съсредоточат върху електромоторите, батериите и горивните кафези ", е споделил един от източниците на изданието.

В публично писмо Hyundai също посочи, че ще се концентрира върху производството на " екологични " технологии и последователно ще усили предложенията си от коли с електрическо задвижване на основни пазари като Съединени американски щати, Европа и Китай. Целта на компанията остава цялостна електрификация към 2040 година

До 2025 година компанията се надява да продава към 1 млн. коли годишно с електрическо задвижване, с което да реализира 10% от световния пазар на електрически автомобили. Към същата дата Hyundai ще свие съвсем на половина новите стандартни коли, които предлага на пазара в Китай. Те ще са 14 вместо авансово предстоящите 21 модела. Вместо тях, производителят ще пуска нови електрически модели в Поднебесната империя всяка последваща година.

Същевременно съгласно източниците на Reuters Hyundai е спряла създаването на нови мотори с вътрешно горене, предава един от източниците на компанията.

Освен Hyundai, този ход направиха и PSA Group, които към този момент не създават нови мотори с вътрешно горене, a от Daimler ще преустройват своите коли от ДВГ към електрически. Volvo пък ще продава напълно електрически коли към 2030 година, а същата цел ще преследва и Ford.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР